Marta Bustos, la jove afectada per una explosió davant d'una massa d'aigua

Marta, la terrassenca que demanava ajuda per salvar els seus ulls, aconsegueix més de 186.000 euros

La resposta ciutadana ha deixat sense paraules la família, que reconeix que encara hi ha molt a fer

En tan sols unes hores ha superat qualsevol previsió. Ens referim a Marta, una jove de 24 anys natural de la ciutat de Terrassa, a la comarca del Vallès Occidental, que va demanar ajuda desesperada a les xarxes socials. L'egarenca va patir un accident fortuït a casa seva alsEstats Units, on fa un temps que viu, que va desembocar en cremades molt greus als ulls i a la major part de la cara. La seva germana va iniciar una campanya de mecenatge amb l'esperança de recaptar uns 75.000 euros, però ja en porta més de 186.000. 

La resposta ciutadana ha superat qualsevol previsió

La germana de Marta, Natalia, va compartir a les xarxes un emotiu vídeo, en el qual, des de l'hospital, Marta explica com en una mil·lèsima de segon la seva vida ha quedat completament capgirada. «És injust que t'hagis d'adonar de la bellesa de la vida a través d'un pal tan dur», es lamentava la jove catalana, que no obstant això reconeixia ser «optimista i animada». «Vull tornar a viure», assegurava. 

Ara bé, les despeses sanitàries en un país que no disposa d'una sanitat pública  com la que tenim a Catalunya superaven per molt el seu pressupost. És per això que la seva germana va iniciar una campanya sota el nom 'Salvem els meus ulls', amb la qual aspirava a reunir 75.000 euros. Un objectiu ambiciós, que en tan sols unes hores ha quedat superat per més del doble. En total, aquest dissabte al migdia, la campanya, a la pàgina de 'gofundme.com', ha aconseguit reunir 186.621 euros, provinents de més de 10.000 persones solidàries

La família de Marta ha agraït tota l'ajuda. 

La germana de Marta ha donat les gràcies a través del seu perfil d'Instagram. «Estem aclaparats amb la quantitat de missatges d'ànims, de coneguts, de desconeguts i la difusió que s'ha fet», ha escrit la jove. En aquest sentit, i tot i reconèixer que «ningú» esperava una resposta similar de la ciutadania, Natalia ha reconegut que encara queda «molt per fer». «Intentarem informar de cada novetat», ha assegurat la catalana.