Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Martí Solé, president de la Fundació Pinnae.

Martí Solé (Pinnae): «El coronavirus generarà noves vulnerabilitats que haurem de tenir en compte»

La tercera convocatòria de les ajudes al tercer sector arriba marcada per l'actual crisi sanitària

Martí Solé, president de la Fundació Pinnae.
Martí Solé és el president de la Fundació Pinnae. | Pinnae
 

En dos mesos, tot ha canviat, i sembla que res tornarà a ser igual. Això també ho han notat des de la Fundació Pinnae, que el passat mes de març havien de presentar la tercera Convocatòria de Projectes a l'Impuls Social pel Territori. L'emergència sanitària ho va interrompre tot i la tercera convocatòria d'aquesta fundació penedesenca també va haver de fer una aturada momentània.

Ara, quan la pandèmia del coronavirus sembla que comença a donar una petita treva, Pinnae emergeix de nou amb la seva línia d'ajudes al tercer sector, que encara es preveu més important que mai, en el context actual. En conversa amb TarragonaDigital, el president de la fundació, Martí Solé, es mostra convençut que la crisi de la covid-19 «generarà vulnerabilitats que abans no existien», i que també acabarà afectant l'actual convocatòria.

Augmenta la dotació econòmica

«Tot i que el contingut és el mateix, imaginem que els projectes estaran més relacionats amb el moment, i nosaltres també ho haurem de tenir en compte a l’hora de valorar  les iniciatives», avança Solé. Seguint la línia de creixement marcada des de l'inici, Pinnae augmenta un cop més la dotació econòmica, que enguany ja arriba als 300.000 euros, després que el primer any fossin 100.000 i el segon, 200.000.

Solé remarca que cada any han anat «apujant la dotació segons la disponibilitat econòmica que tenim», i afegeix que en aquesta tercera edició s'ha introduït una novetat important, en forma de dues modalitats, «una pels projectes més petits, que també exigeix una aportació menor  de diners per part de l’entitat, i una altra pels projectes més grans».

En el primer cas, els ajuts arriben fins als 10.000 euros, i l'entitat n'ha d'aportar, com a mínim, un 10%. En el segon cas, els ajuts van dels 10.001 als 25.000 euros, i han de suposar entre un 50% i un 80% del cost del projecte. Solé afirma que caldrà veure quina rebuda té aquesta doble modalitat de cara a mantenir-la en pròximes edicions. Les entitats poden presentar el seu projecte entre el 5 de maig i el 2 de juny del 2020.

 

Ajuts des de l'any 2018

Respecte a l'origen d'aquests ajuts a les entitats del tercer sector de la Vegueria del Penedès, Solé explica que «van néixer quan vam tenir disponibilitat econòmica per a fer-ho» i que van decidir «fer-ho mitjançant una oferta pública perquè ens semblava que era més transparent». Des del principi, Pinnae ha comptat amb la Fundació Pere Tarrés «per valorar d’una manera més objectiva els projectes que rebem».

En les dues anteriors edicions han rebut al voltant d'uns 40 projectes. En el primer any, d'entre els sis projectes premiats n'hi havia un que actuava també al Baix Penedès, mentre que a la segona edició ja van ser tres els projectes de l'àmbit de la comarca que van rebre una ajuda.

En aquests dos mesos de decalatge, Pinnae no ha estat parada, i ha mirat de posar el seu gra de sorra per ajudar a aturar el coronavirus. «Al principi de la crisi vam mirar de donar un cop de mà amb el que vam poder. Ara la cosa sembla més ordenada, però al principi va ser una mica caòtic», conclou Solé.