Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant

Martorell aprova ajuts directes i immediats de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d'estètica

L'Ajuntament hi destina uns 300.000 euros i calcula que s'hi poden acollir uns 200 negocis
Imatge d'arxiu d'un cambrer servint uns plats en un restaurant
L'Ajuntament de Martorell ha aprovat ajuts de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d'estètica afectats pel tancament. | Pixabay

El ple de l'Ajuntament de Martorell, a la comarca del Baix Llobregat, ha aprovat d'urgència ajuts directes de 1.500 euros a bars, restaurants i centres d'estètica que han hagut de tancar portes, afectats pel darrer decret de la Generalitat per intentar frenar l'expansió de la Covid-19. L'alcalde del municipi, Xavier Fonollosa, ha destacat que es tracta d'una decisió «sense precedents» en un any en què les arques municipals estan «especialment tocades», però ha subratllat que, com a administració més propera a la ciutadania, cal «fer l'esforç per ajudar aquests establiments».

Al municipi de Martorell hi ha, segons els càlculs de l'Ajuntament, uns 200 negocis susceptibles d'acollir-se a un ajut al qual el consistori destinarà uns 300.000 euros. El termini de sol·licituds estarà obert fins al 15 de desembre i està previst que els diners arribin als afectats en un termini màxim de cinc dies un cop tramitades les peticions. Es tracta d'ajuts «directes i ràpids» en el marc d'una situació «crítica».

Segons ha informat el consistori, a l'ajut hi poden accedir tots els bars, restaurants i centres d'estètica que ho sol·licitin sempre que tinguin la llicència regulada i sense deutes amb l'Ajuntament. A més, són compatibles amb qualsevol altre ajut tant del consistori com d'altres administracions o ens públics o privats.

«Un tràmit molt senzill, que es podrà fer per via telemàtica o presencial»

La regidora de Comerç i Promoció Econòmica de l’Ajuntament, Rosa Cadenas, diu que amb aquests ajuts «s’arribarà a tothom qui es trobi en aquesta situació». En aquest sentit, Cadenas ha destacat que «serà un tràmit molt senzill, que es podrà fer per via telemàtica o presencial» i que «tothom qui tingui dificultats disposarà de l’ajuda dels tècnics de la regidoria de Comerç de l’Ajuntament».

Així mateix, per donar suport als establiments de restauració del municipi, l'Ajuntament de Martorell ha editat un llistat de restaurants i bars locals amb totes les dades i un mapa on localitzar-los per tal que la població pugui trobar-los fàcilment i fer les seves comandes de menjar per emportar.