Hisenda, arruïnada per l'adeu de Messi: tots els milions que perdrà

El Barça i LaLiga també perdran importants ingressos arran de la marxa del futbolista

Leo Messi abans d'entrar al camp en el partir contra el Bayern de Munic del 14/08/2020
Hisenda, arruïnada per l'adeu de Messi: tots els milions que perdrà | Europa Press

Leo Messi està a punt de marxar del FC Barcelona i sembla que res podrà aturar-lo després de prendre aquesta decisió i anunciar-la al club mitjançant un burofax. Aquesta decisió afectarà profundament el club, ja que l'argentí ha estat el màxim exponent del futbol de toc que ha caracteritzat el Barça en els últims 15 anys i serà molt difícil reconstruir l'equip sense la seva figura, i més difícil encara trobar-li un substitut que estigui a l'altura de la il·lusió que el jugador ha provocat en els culers en els últims anys.

Però l'àmbit esportiu no serà l'únic que es veurà afectat per la seva decisió. Econòmicament, per exemple, el FC Barcelona perdrà molts diners que arriben a través de patrocinis, ja que hauran de renegociar els contractes amb els diferents patrocinadors i segurament l'equip sortirà perdent, perquè avui dia cap jugador de la primera plantilla té el poder d'atracció que té Leo Messi amb els anunciants.

El mateix passarà a l'àrea de 'merchandising', ja que les vendes de les samarretes amb el seu nom i fins i tot d'entrades per veure'l sobre el camp tindran una repercussió negativa en els comptes del club.

De fet, el Barça no serà l'únic afectat per l'adeu de Messi en aquest sentit. Fins i tot la Hisenda espanyola es veurà afectada per la seva marxa, perquè Messi tributa a casa nostra 50 milions d'euros anuals que a partir de l'any vinent podrien anar a parar al Regne Unit. De fet, hi ha experts que creuen que aquest és un dels punts importants que ha fet que l'astre argentí decideixi marxar finalment d'Espanya. 

Fuga d'estrelles a la lliga espanyola pels alts impostos als futbolistes

Com ja va passar amb Cristiano Ronaldo i altres estrelles del futbol, Messi ha tingut problemes amb Hisenda, i el seu entorn més proper fins i tot creu que se l'ha tractat «de delinqüent». A Espanya, la majoria de futbolistes del nivell de primera divisió han de pagar la meitat dels seus ingressos a Hisenda, una quantitat que a països com Itàlia o el Regne Unit és molt inferior. 

Això fa que molts futbolistes, quan veuen que ja no estan en el seu millor moment, decideixen marxar del país i acabar la seva vida futbolística en un país amb millors condicions econòmiques per a ells, ja que quan es retiren, la majoria d'ells deixa de cobrar quantitats astronòmiques. Aquest és precisament el cas de Cristiano Ronaldo, que va marxar a la Juventus italiana perquè la fiscalitat del país li permetia rebre un salari més elevat.

LaLiga serà un altre dels organismes afectats per la marxa de Messi, especialment pel que fa als seus ingressos per drets televisius. La lliga espanyola s'està quedant sense grans estrelles mediàtiques que siguin capaces d'atraure l'interès de tot el món, i això farà que els drets televisius a la resta del món es devaluïn. 


Comentaris

envia el comentari