Arribat el 24 de juliol, dia en el qual estava previst que el mercatdemarxantsretornésaPlaçaCorsini i «alliberés la Rambla», segons expressió reiteradament manifestada per la consellera de Comerç Elvira Ferrando en roda de premsa, eltrasllatnos'haproduït, com es pot veure a la imatge, i tampoc s'ha arribat a un acord entre Elvira Ferrando (PSC) ielsmarxants en una reunió de més de dues hores de duració a la sala d'intervenció de l'ajuntament de Tarragona. Aquest desacord implica que el proper dia de mercat, dijous 26, els marxants intentaran tornar a muntar a la Rambla.
Inici de la jornada
Elmatí ha començat complicat. A primera hora els marxants veien com patrulles de la Guàrdia Urbana passejaven per les coques principals de l'artèria tarragonina i a més a més l'accés a les mateixes estava impossible per la presència de les barreres de seguretat 'New Jersey'. ACorsininomés hi havienarribat, i muntat, tresparades. Elvira Ferrando, no obstant, ha dit en roda de premsa que «n'hi havia 13 més llestes però no les han deixat muntar». Preguntada sobre qui no ha deixat muntar aquestes parades, Ferrando ha respost que «no ho sé».
Cap a dos quarts de deu del matí, unasetantena llarga de paradistess'handesplaçat de Corsini a la Plaça de la Font amblaintenciódetrobar-seamb l'alcalde Ballesteros. Entre els marxants hi havia el regidor del Grup Municipal de Ciutadans, Pedro Sánchez, en la seva condició de membre del consell d'admnistració d'Espimsa (l'empresa municipal pública encarregada de la gestió del comerç) i qui fou el Síndic de Greuges de l'ajuntament de Tarragona, Francesc Ferrer.
La manifestació ha sigut en tot moment tranquil·la però un cop arribats a la Plaça de la Font hi ha hagut alguns momentsdetensiópuntuals com es pot veure en la imatge que trobaran tot seguit.
Aquests moments puntuals s'han donat abans que els representants dels marxants accedissin a una reunió amb la consellera de Comerç, Elvira Ferrando (PSC).
Balanç de la reunió
La reunió no ha deixat bon gust de boca a ningú. Bé, almenys als marxants està clar. Han estat dues hores parlant i al final «ens hem aixecat de la taula i hem marxat perquè veiem que no avançàvem», segons ha explicat als mitjans Enric Dazza, president de l'associació de marxants de Tarragona.
Per la seva banda, Josep Gómez, president de l'associació de marxants de la província, ha lamentat «no haver pogut veure a l'alcalde que era amb qui volíem parlar».Tant Gómez com Dazza han explicat reiteradament que han rebaixat les seves pretensions davant l'ajuntament passant de voler estar a la Rambla fins després de Santa Tecla a conformar-se a desplaçar-se a Corsini passat Sant Magí.
«I la resposta que hem obtingut és que, si ens va bé, ens deixen quedar-nos fins al 2 d'agost. El 2 d'agost és la setmana vinent» han declarat els dos representants dels marxants als prop de 20 periodistes que estaven fent guàrdia a l'ajuntament. Així doncs, i tot i puntualitzar que el fet que s'hagin aixecat de la taula no vol dir que s'hagi trencat el diàleg, «s'han d'acceptar els nostres mínims». De cara a demà passat, dijous 26 de juliol, dia de mercat, ambdós han comentat que decidiran en assemblea amb els companys quines accions emprendre.
Per la seva banda la consellera de Comerç, Elvira Ferrando (PSC), ha fet una roda de premsa en la qual en diverses ocasions ha fet referència a la seva «capacitat de diàleg» però tot i això no s'ha sentit cap autocrítica pel fet d'haver arribat a aquest dia i trobar-se en aquesta situació. Ferrando ha ofert als mitjans un recorregut per com s'havia arribat fins a la data del trasllat i ha repetit constantment que «jo, com a consellera, haig de mirar per tothom, i comerç ho és tot,també els marxants». La regidora de comerç ha menystingut els arguments dels marxants així com el canvi de dates que han proposat que l'ha definit com a «ball de dates».
També ha negat que existís una temporada de marxants com a tal , recordem que els marxants demanen «poder acabar la temporada», i ha afirmat que «a mi m'agrada treballar amb documents i si em demostren, en una comparativa d'agost a agost, que han perdut diners podem parlar d'un nou emplaçament». Pel que fa a què ha posat l'ajuntament sobre la taula per arribar a un acord, la política socialista tarragonina ha parlat de «possibles ofertes dins els aparcaments d'Espimsa així com plans de dinamització del mercat i el seu entorn».
Preguntada sobre per què no s'havien pogut veure amb l'alcalde els marxants, Elvira Ferrando ha explicat que «l'alcalde té plena confiança en la meva gestió» però atenent a la premsa estava ella sola i fonts del consell d'administració d'Espimsa han indicat que Ferrando ha buscat algú amb qui fer la roda de premsa i no ho ha aconseguit perquè «no entenem tot aquest embolic per un mes més i no volem ser còmplices d'una mentida».
Valoració de l'oposició
Pel que fa als grups municipals de l'oposició dins el ple de l'Ajuntament, hi ha hagut reaccions diverses però totes coincidint en el fet que era previsible aquest conflicte i, així i tot, ha arribat.
Ciutadans ha manifestat que «no entenem aquest problema per una diferència d'un mes». Cup i PDECat, mitjançant els seus respectius portaveus, Laia Estrada i Dídac Nadal, han coincidit en el fet es tracta «d'una mostra més de la clara incapacitat de l'equip de govern d'arribar a consensos». Per la seva banda , Arga Sentís, d'Iniciativa, ha explicat que «no estaria en desacord amb ajornar el trasllat si així hi hagués més temps per l'acord».
Ha sigut Pau Ricomà, portaveu del grup municipal d'Esquerra, qui ha posat sobre la taula, —bé, Pau Ricomà i també Laia Estrada—, l'aspecte més ciutadà de la polèmica, si la Rambla ha d'acollir als marxants permanentment i Ricomà ha declarat que «la ciutat necessita recuperar la Rambla».