Des de l'inici de la pandèmia del coronavirus, les mascaretes s'han convertit en elements imprescindibles del nostre dia a dia. Pel seu ús obligatori, en els últims mesos ens hem hagut d'adaptar a viure amb una mascareta posada, cosa que ha generat alguns problemes que no teníem abans de la seva implantació.
És el cas de la comunicació interpersonal, que s'ha ressentit per la impossibilitat de llegir els llavis a l'altra persona i la dificultat d'escoltar el so emès a través de la mascareta. Cal recordar també el problema de la contaminació, que s'incrementa per culpa dels residus generats per les mascaretes d'un sol ús.
La revolucionària mascareta intel·ligent, sostenible i inclusiva
Per tal de donar una solució a aquestes dificultats, el dissenyador espanyol Álvaro González i la italiana Simona Lacagnina han desenvolupat una mascareta intel·ligent, sostenible i inclusiva. Es tracta d'una protecció tecnològica que fins i tot inclou connexió wifi i desinfecció automàtica.
La mascareta es podrà connectar per wifi al nostre telèfon mòbil, i té incorporat un micròfon perquè es pugui projectar bé la veu al parlar. A més, comptarà amb un sistema Bluetooth, sensors i una sèrie d'algoritmes que, a través d'una aplicació, mesuraran la qualitat de l'aire, de la respiració, la freqüència cardíaca i detectarà si hi ha algun focus actiu de coronavirus proper.
Es tracta d'una mascareta sostenible perquè una sola peça et garanteix una protecció indefinida. Depenent del nombre de vegades que s'hagi utilitzat, fins i tot s'autodesinfecta. A més, també és inclusiva perquè és transparent i permet visibilitzar els llavis de qui la porta, una necessitat que possibilita la comunicació amb les persones sordmudes. També compta amb una obertura automàtica per facilitar la ingesta d'aliments.
Es comercialitzarà a l'octubre
Per poder posar en marxa aquest projecte, el dissenyador ha dut a terme una campanya de crowfunding (xarxa de finançament col·lectiva) per desenvolupar dos models de mascaretes: Un estàndard i un altre tecnològic que sortirà al mercat amb un preu d'entre 90 i 250 euros.
Tal com han assegurat els creadors, els primers a rebre aquesta revolucionària mascareta intel·ligent seran aquells qui hagin aportat una quantia econòmica al desenvolupament del projecte. No obstant això, s'espera que es comenci a comercialitzar per la població general a l'octubre.