Platja Castelldefels

Castelldefels demana mesures més estrictes davant l'augment de casos de coronavirus

Des de l'Ajuntament reclamen restriccions de mobilitat i oci

L'Ajuntament de Castelldefels (Baix Llobregat) ha demanat al Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) que es valori la inclusió del municipi al grup de poblacions de l'àrea metropolitana de Barcelona amb condicions més estrictes per la pandèmia. Davant el considerable augment de casos positius de coronavirus, demanen a través d'un comunicat que s'estableixin més mesures pel que fa a la mobilitat i a les activitats d'oci

Es dispara el nombre de casos positius

Des del consistori asseguren que «fins a l'inici de la setmana passada, la situació a Castelldefels estava controlada. Els casos setmanals no havien superat la desena». Tot i això, l'Ajuntament va advertir a la població de no abaixar la guàrdia i va recordar la importància de complir les mesures de prevenció per evitar un augment del nombre de contagis. 

Tot i les advertències, en l'última setmana la situació ha canviat de manera «preocupant». Segons informen, entre dilluns i divendres passat es van registrar 52 casos positius. «Això significa que en només cinc dies s'han registrat el 75,4% de tots els casos que s'han produït durant el mes de juliol», asseguren. D'altra banda, el nombre de casos sospitosos també es va disparar entre dilluns i divendres, passant d'una mitjana de 200 per setmana a 360

Més transport públic i més control policial

A més a més de demanar al Procicat la inclusió de Castelldefels al grup de municipis amb restriccions sanitàries, des del consistori també s'ha instat a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) a augmentar la freqüència del transport públic. En concret es reclamen més autobusos, per evitar d'aquesta manera que es produeixin aglomeracions d'usuaris.

Per altra banda, també s'han volgut dirigir a la Generalitat de Catalunya per tal que s'incrementi el nombre d'efectius dels Mossos d'Esquadra per controlar que es compleixin les normes  de seguretat establertes entre la població. L'Ajuntament ha demanat a la ciutadania que extremi encara més la precaució per evitar els contagis, i manifesta la necessitat de restringir al màxim les activitats d'oci i la mobilitat  en els desplaçaments imprescindibles.