Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president espanyol Pedro Sánchez durant una roda de premsa després de la cimera de l'OTAN, a Brussel·les

Ja és oficial: La mascareta deixarà de ser obligatòria al carrer d’aquí a una setmana

Pedro Sánchez ho ha anunciat a Barcelona

Ja hi ha veredicte, la mascareta en exteriors té els dies comptats: Pedro Sánchez ha anunciat que deixarà de ser obligatòria el dissabte 26 de juny. El president espanyol ho ha fet públic en una intervenció a les jornades del Cercle d’Economia de Barcelona. Arriba, per tant, un dels anuncis més esperats dels últims dies.

França, de fet, ja s’havia avançat fa uns dies i des de dilluns passat havia deixat de ser obligatòria. El passat dijous, Andorra també va aixecar la prohibició de dur mascareta en espais a l’aire lliure.

Així, segons Sánchez, aquest canvi normatiu provocarà que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l'aire lliure a partir del següent dissabte, 26 de juny.

Sánchez ho ha explicat en la seva intervenció durant la clausura de les jornades anuals del Cercle d'Economia celebrades a Barcelona. Ho ha emmarcat en el seguit de circumstàncies que, segons ell, demostren la millora de la situació pandèmica a Espanya.

Cal destacar que ja feia dies que es parlava de la retirada de les mascaretes a Espanya. Ara, però, ja és oficial i serà a partir de dissabte vinent.

Andorra, pionera

El govern d'Andorra ha decidit aixecar a partir d'aquest dijous la prohibició de dur mascareta en espais oberts i a la via pública. Sempre i quan, això sí, es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones.

El ministre de Salut andorrà, Joan Martínez Benazet, ha matisat, però, que caldrà continuar portant-la per si cal posar-se-la en el cas que es produeixi alguna aglomeració a l'exterior.

Aquest alleujament de les mesures preventives també afecta les reunions de treball que es duguin a terme entre persones immunitzades. Són aquelles que van passar la Covid-19 fa menys de sis mesos o que fa més de quatre setmanes vacunades. Al mateix temps, també es podran fer sense mascareta activitats escolars i extraescolars a l'aire lliure.