La Comunitat Valenciana se suma a l'ús obligatori de mascaretes

La decisió s'ha pres després de quadruplicar aquesta setmana el nombre de casos de coronavirus

Diverses persones amb mascaretes pel carrer a València
La Comunitat Valenciana també obliga des d'avui a portar mascareta pel carrer | EFE

A partir d'aquest dissabte també serà obligatori l'ús de mascaretes a la ComunitatValenciana. Així ho ha anunciat la Conselleria de Sanitat Universal després que aquesta setmana s'hagi quadruplicat el nombre de casos de coronavirus a la franja d'edat entre els 20 i 40 anys. Es tracta d'una mesura que no s'aplicarà en platges i piscines.

La consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha explicat en roda de premsa que actualment hi ha 20 brots de coronavirus actius a la Comunitat Valenciana tot apuntant especialment a la població jove, a festes i reunions privades amb amics i locals d'oci nocturn. De fet, ha assenyalat que es tracta d'una situació que ha obligat a prendre «mesures contundents».

Obligatori l'ús de mascaretes a partir d'avui

Així doncs, estableix que a partir d'aquest dissabte l'ús de mascaretes és obligatori independentment que es guardi la distància de seguretat de metre i mig. Aquesta s'ha d'utilitzar «en tot moment a la via pública», en espais a l'aire lliure, espais tancats d'ús públic o oberts al públic. «No és que hi hagi una alternativa, mascareta o distància, és que haurà d'haver-hi distanciament i mascareta», ha puntualitzat.

En aquest sentit, la consellera de Sanitat ha volgut recalcar que el seu ús «es recomana també» en espais privats, oberts o tancats, «quan hi hagi confluència amb persones no convivents o no pugui garantir-se la distància interpersonal de seguretat».

No afectarà platges, piscines o espais de natura

Barceló ha detallat que el seu ús no serà obligatori en platges, piscines o espais de natura. Tampoc s'exigirà que facin ús de mascaretes aquelles persones que pateixin malalties o problemes respiratoris que puguin veure's afectats o agreujats pel seu ús, així com en altres casos de dependència o discapacitat.

La consellera ha insistit que l'obligació de l'ús de les mascaretes «es refereix a les higièniques i quirúrgiques» i incideix en el seu «ús adequat, des del septe nasal fins barbeta inclosa». A més, ha insistit en el seu ús en terrasses i restaurants quan no s'estigui consumint. «El fet d'asseure'ns en una taula en una terrassa no vol dir que hàgim de desprotegir-nos», ha manifestat.


Comentaris

envia el comentari