Ja no es vendran més: les mascaretes que desapareixeran a finals de setembre

Els fabricants que comercialitzaven aquests equips de protecció llancen ofertes per a liquidar les seves reserves abans del 30 d'aquest mes

Diverses mascaretes quirúrgiques
Ja no es vendran més: les mascaretes que desapareixeran a finals de setembre | Pexels | Karolina Grabowska

Amb el pas dels mesos, les mascaretes s'han convertit en un utensili indispensable per al dia a dia dels espanyols. L'ús obligatori d'aquesta peça obliga a tenir-la en totes les cases, però encara que n'hi ha de totes les classes, el pròxim 30 de setembre expira el termini donat pel ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme per a comercialitzar una classe d'elles.

Segons la Resolució del 23 d'abril de 2020, el 30 de setembre deixaran de comercialitzar-se a Espanya els equips de protecció amb especificacions tècniques diferents de les normes harmonitzades, entre els quals les mascaretes N95 americanes i KN95 xineses.

Així, encara que ara han conviscut equipaments amb diversos tipus de certificacions, a partir d'ara només es podran vendre mascaretes ajustades a la legislació europea, les FFP2 i les FFP3, que tenen una eficàcia de filtració del 94% al 99%. Per això, en aquests últims dies és habitual trobar a les botigues importants descomptes en màscares.

Els grans importadors prefereixen evitar la devolució de l'estoc als països d'origen i fan importants descomptes per a liquidar-ho en el mercat. És el cas d'Angelina Environmental Spain, una companyia que ha iniciat una agressiva campanya de reducció de costos majoristes i a les farmàcies.

A més, ofereix diversos avantatges com un enviament ràpid d'entre 24 i 48 hores, un descompte especial en quantitats limitades, possibilitat de pagament contra reemborsament en comandes realitzades per telèfon i descomptes per quantitat. Permet una comunicació directa amb el proveïdor, sense intermediaris, i enviament gratuït de sobre amb la informació necessària per a la venda unitària.

Models en venda

Un altre proveïdor, 'Mascarillas Europa', també ha reduït els preus als seus compradors directes i només durant el mes de setembre. Totes aquestes empreses poden ara liquidar les seves reserves perquè es prohibeix la comercialització però no l'ús d'aquesta classe de màscares. Així, per exemple, les KN95 no es poden continuar venent però sí que es podran continuar utilitzant per part dels usuaris que els hagin adquirit, tant empreses com particulars.

Oficialment, el 30 de setembre a Espanya només es podran distribuir comercialment màscares FFP2 i FFP3. Els principals fabricants mundials que proveeixen a Espanya ja han adaptat els seus catàlegs amb productes ajustats a la legislació europea, incloent-hi talles i diferents sistemes de subjecció.

Així per exemple, Earntz Nonwoven vendrà dos models diferents de FFP2, les habituals amb gomes ajustades a les orelles i unes altres amb cintes, que es comercialitzaven fins ara amb la qualificació KN95, i les FFP3 amb gomes. Amb aquesta gamma aspira a convertir-se en referència d'equips de protecció individual a Europa, on ja opera en diversos països, entre els quals Espanya.


Comentaris

envia el comentari