Salut farà un cribratge massiu a Manlleu de dimecres a divendres

La previsió és realitzar unes 1.200 proves PCR i arriba després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos a la zona

Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
Els cribratges a Manlleu tindran lloc de 8:30 a 13:00 h i de 15:00 a 20:00 h | ACN

El Departament de Salut i l'Ajuntament de Manlleu realitzaran, des d'aquest dimecres i fins divendres, un cribratge massiu al barri de l'Erm de Manlleu. La previsió és realitzar unes 1.200 proves PCR i arriba després que en els darrers dies s'hagi detectat un augment dels casos a la zona. Per aquesta raó fan una crida als veïns, sense restriccions d'edat, a participar-hi. Es farà al Centre Cívic Frederica Montseny de 8:30 a 13:00 h i de 15:00 a 20:00 h. En paral·lel, dijous, es realitzaran proves a tots els alumnes i professors de l'Escola Puig Agut amb l'objectiu de detectar, també, positius asimptomàtics.

Agents comunitaris, mediadors culturals ja han començat a fer difusió entre el teixit social i els veïns del cribratge. Alhora s'han fet cartells en català, castellà, àrab i francès amb la informació.

Segon a Osona

Es tracta del segon cribratge massiu que es fa a Osona. A finals d'agost se'n va fer un al barri del Remei de Vic. Hi van participar 994 persones, de les quals 56 van donar positiu.

Un dels cribratges massius provoca enormes cues durant el matí

El passat dissabte, 19 de setembre, es va produir un matí de cues al cribratge massiu de Trinitat Vella, un dels barris de Barcelona amb més incidència de casos de coronavirus. El Departament de Salut i el consistori van  fer una crida porta a porta en tres seccions censals del barri –que apleguen un total de 7.100 persones- amb l'objectiu d'aconseguir fer unes 1.200 PCR el passat cap de setmana.

D'aquesta manera, es van habilitar dos punts per facilitar l'accés a les proves PCR. Així, es van obrir les instal·lacions del Centre Cívic del barri i l'espai Trinijove. «Tothom és benvingut a fer les PCR però especialment ens adrecem a la població entre 20 i 45 anys. Volem detectar els casos asimptomàtics i poder aïllar-ne els contactes», va declarar la regidora de Salut, Envelliment i Cures de l'Ajuntament de Barcelona, Gemma Tarafa.


Comentaris

envia el comentari