Padrós afirma que «es repeteix l'error de no confinar» Madrid i assegura que la petició de Torra és «sensata»

El president del COMB es mostra «molt preocupat» pel risc d'expansió i titlla d'«irresponsable» la resposta d'Ayuso

Transeünts amb mascareta passegen per un carrer de Madrid
La Comunitat de Madrid és l'epicentre de la pandèmia de coronavirus a l'Estat espanyol. | Europa Press

El president del Col·legi de Metges de Barcelona (COMB), Jaume Padrós, s'ha mostrat «molt preocupat» per la situació que viu Madrid en relació amb la pandèmia de la Covid-19 i ha alertat del «risc d'expansió» per tot l'Estat. «Es repeteix l'error de la primavera de no confinar Madrid i de no controlar més les sortides», ha assegurat a través de les xarxes socials.

En aquest sentit, Padrós també ha afirmat que és «molt sensat» el que demana el president de la Generalitat, Quim Torra —en referència a la recomanació de no viatjar a Madrid—, alhora que ha titllat d'«irresponsable i insolidària» la resposta de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso. En una entrevista a RAC 1, ha afegit que «la recomanació general és no viatjar enlloc, només allò que sigui imprescindible». El president del COMB ha assenyalat que «no estem bé, encara estem en xifres altes. No podem abaixar la guàrdia».

Salvador Illa, a Torra: «D'aquí només en sortirem junts»

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha respost a Quim Torra sobre la recomanació de no viatjar a Madrid. En una entrevista a la Cadena Ser, Illa ha recordat que «estem en una situació que no és estable i les coses canvien en poc temps». «Fa unes setmanes era Catalunya, avui veiem que és Madrid i això ens ensenya que d'aquí només en sortirem junts», ha afegit. En aquest sentit, ha insistit que la situació pot variar en qualsevol moment i que és molt important «no abaixar la guàrdia».

Sobre la situació a la Comunitat de Madrid, Illa ha admès que la situació és «preocupant» però espera que les mesures adoptades permetin «estabilitzar» la situació i doblegar la corba. El ministre de Sanitat creu que no és necessari que Madrid demani l'estat d'alarma i que el govern espanyol tampoc contempla aquest escenari: «Al juliol es va aprovar un pla de resposta precoç i l'últim escenari seria l'estat d'alarma, ara crec que no procedeix».


Comentaris

envia el comentari