IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Mascaretes higièniques o quirúrgiques: Qui ha d'utilitzar cadascuna

El ministeri de Sanitat ha fet una guia sobre el seu ús

Dues dones amb mascareta passegen per Terrassa, Catalunya
El Ministeri de Sanitat planteja cinc nivells d'implementació progressiva de l'obligació de la seva utilització o consells d'ús | Cristóbal Castro

El Ministeri de Sanitat ha publicat una guia de recomanacions sobre l'ús de mascaretes a la comunitat durant la pandèmia del coronavirus, en què recomana a la població utilitzar les higièniques i deixar les mèdiques (també conegudes com a quirúrgiques) per als professionals sanitaris i els pacients amb Covid-19.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

El passat 14 de març es va decretar l'estat d'alarma per coronavirus a Espanya, si bé no va ser fins a l'11 d'abril quan el govern espanyol, amb motiu de la tornada a la feina dels empleats d'activitats no essencials que no podien treballar, va recomanar l'ús de mascaretes a la població general. Es tracta d'una mesura dirigida a la població sana i que no té contacte amb persones infectades que, tal com es reconeix en el text publicat pel Ministeri de Sanitat dirigit per Salvador Illa, no compta actualment amb l'evidència científica necessària.

«La manca d'evidència ha provocat que, fins ara, no s'hagi recomanat que les persones que no tenen símptomes o que no estan a càrrec de l'atenció de pacients hagin de fer servir una màscara mèdica per reduir el risc de transmissió de la Covid-19» , assenyala Sanitat en la guia.

Quan utilitzar cada tipus de màscares

De moment, el Ministeri de Sanitat ha elaborat unes recomanacions de l'ús de mascaretes basades en cinc nivells d'implementació progressiva de l'obligació de la seva utilització o consells d'ús en funció de la disponibilitat que hi hagi d'aquestes. Els tres primers recullen l'ús de les màscares. En el primer d'ells es recomanen les quirúrgiques per als professionals que estiguin a menys de dos metres d'altres persones, així com per als pacients amb símptomes respiratoris i els seus cuidadors.

En el segon esglaó s'aconsellen les màscares quirúrgiques per a les persones que estiguin en quarantena domiciliària quan tinguin contacte amb la resta de membres de l'habitatge o quan vagin a sortir al carrer. El tercer parla de l'ús d'aquestes màscares per a la gent gran, pacients crònics o embarassades quan surten al carrer o estan en contacte amb altres persones.

Per contra, tant en el nivell 4 com cinc, Sanitat recomana les mascaretes higièniques per a la població general que hagi de sortir al carrer per motius laborals, així com per acudir als supermercats, farmàcies o moure's per als casos permesos en transport públic, ja que en aquestes situacions no sol ser possible mantenir la distància de seguretat aconsellada.


Comentaris

envia el comentari