Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Conjunt de mascaretes quirúrgiques

L'ús de mascaretes podria reduir la 'dosi infecciosa' del virus

Aquest benefici que poden aportar seria gràcies al seu filtratge

Conjunt de mascaretes quirúrgiques
L'ús de mascaretes podria reduir la 'dosi infecciosa' del virus a la qual es veu exposada cada dia una persona | Pixabay

Des de l'inici de la pandèmia els experts han defensat la mascareta com un mètode que ajuda a combatre el coronavirus. Ara però aquestes podrien proporcionar una espècie d'immunitat tot ajudant que s'emmalalteixi menys per la Covid-19. És a dir, utilitzar mascaretes podria arribara reduir la dosi infecciosa a què està exposada una persona cada dia gràcies al seu filtratge.

Així ho han manifestat un grups d'acadèmics en un article publicat a 'New England Journal of Medicine' i que recull el diari britànci 'The Telegraph' on s'explica que tot i que aquesta teoria no està provada, l'ús de les mascaretes permetria reduir la gravetat de la Covi-19. De fet, assenyalen que podria aconseguir que una part de les noves infeccions fossin asimptomàtiques, segons recull 'elNacional'.

De confirmar-se aquesta teoria, l'ús de les amscaretes arreu del món podria aconseguir alentir la propagació del virus mentre s'espera a que es crei una vacuna eficaç que pugui combatre el coronavirus. En l'article s'explica que la 'dosi infecciosa', és a dir, la quantitat de virus a la qual una persona està exposada a l'inici de la infecció, pot determinar quina serà la gravetat de la malaltia. 

L'arribada de les vacunes

La cap de salut pública de Rospotrebnadzor, a Rússia, Anna Popova ha anunciat que hi ha actualment 26 vacunes en vies de desenvolupament al país mentre que a Xina n'hi hauria quatre, aquestes però en l'etapa finals dels assajos clínics, recull el mitjà citat anteriorment.

No obstant això, aquest dimarts el ministre de Sanitat rus, Mijail Murashko, ha informat que un 14 per cent dels voluntaris que han participat en els assajos clínics posteriors al registre oficial de la vacuna russa contra el coronavirus, Sputnik V, han sofert efectes secundaris com a febre o dolor muscular.

Des les més de 300 persones que van se vacunades, un 14% tenen queixes menors de debilitat, dolors musculars menors durant el dia i alguna vegada febre. El ministre ha subratllat que aquest tipus de complicacions són previsibles i «estan descrites en les instruccions».