Massin Riggs, el noi de 17 anys que lidera les entrades a les granges d'animals a Catalunya

El jove és cofundador d'una organització activista d'alliberació d'animals

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Una publicación compartida de massin (@mas8in) el

 

Amb només 17 anys, Massin Riggs s'ha convertit en tot un referent de la defensa dels animals de granja. El jove, que fins i tot ha estat entrevistat a Catalunya Ràdio per Mònica Terribas, assegura que es dedica plenament a la causa. Ell i centenars d'activistes d'arreu del món formen part del grup 'Meat The Victims', un col·lectiu d'alliberació d'animals de granja. Durant aquesta setmana, l'organització, conduïda per Riggs, ha actuat dues vegades a Catalunya: una en una granja de vaques de Sant Antoni de Vilamajor, al Vallès Oriental, i l'altra a Cardedeu.

 

L'entrada a la granja de vaques de Sant Antoni de Vilamajor va tenir lloc el passat diumenge, 14 de juliol, vora les 10 del matí, quan unes 160 persones van irrompre en la propietat amb l'objectiu d'alimentar i alliberar els bovins. El responsable, que es trobava al lloc dels fets, va alertar immediatament sobre la situació als Mossos d'Esquadra, que s'hi van personar juntament amb la Policia Local.

 

Després de dialogar amb l'organització, els activistes van decidir marxar de les instal·lacions. Tanmateix, van tenir temps suficient —dues hores— per gravar l'el recinte, publicant-lo posteriorment en les xarxes socials. Els Mossos van identificar l'organitzador de l'acte com a Massin Riggs, qui va declarar que la fi de l'acció era visibilitzar la «terrible» situació de les granges catalanes i denunciar la indústria làctica.  L'acció ha creat molta polèmica a les xarxes, ja que per molts catalans, l'estat de la granja era totalment normal i acusaven a Martin i als activistes que l'acompanyaven d'un desconeixement total de la ramaderia catalana. El debat a les xarxes ha estat encès els darrers dies.

 

Des del sector de la ramaderia i des del Govern de la Generalitat s'ha denunciat el darrer episodi. Gerard Tramuntet, de la granja de Sant Antoni de Vilamajor on van entrar els activistes, assegura que els seus animals estan en condicions òptimes, que els dona llet cada cinc hores, i no aigua, i que l'estrès que els va provocar l'acció de diumenge va afectar la producció de llet de les vaques.

 

'Meat The Victims', una organització que advoca per el benestar animal 

Els activistes, a banda d'alliberar animals, els alimenten i els donen aigua. La resposta dels ramaders sol ser la violència i les amenaces, i, paral·lelament, compten amb el suport de la Generalitat, que advoca per imposar sancions econòmiques als integrants d'aquests grups d'alliberació animal. Ara bé, Riggs no sembla considerar claudicar. En una entrevista a 'Crónica Global', el jove declara que està «disposat a assumir les conseqüències, també legals» de les seves accions i critica que la llei «és injusta» i s'ha de desobeir.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Today approximately 160 activists took part in Meat The Victims Barcelona occupying a dairy farm to bring the truth to the public . One of the organizers of the action @mas8in was chased down and assaulted by a farmer and they also attempted to run down the activists . These industries want to remain secretive so that they can continue profiting off exploiting, torturing and murdering innocent beings. We will continue showing up, until all are free . Animals feel love, just like us Animals feel pain, just like us Animals feel fear, just like us Animals have families, just like us . If you are still consuming dairy please YouTube “Dairy is Scary” . . #meatthevictims #meatthevictimsbcn #meatthevictimsuk #meatthevictimsire #meatthevictimsnl #meatthevictimscanada #vegan #vegans #vegansofig #crueltyfree #vegetarian #plantbased

Una publicación compartida de 𝐌𝐞𝐚𝐭 𝐓𝐡𝐞 𝐕𝐢𝐜𝐭𝐢𝐦𝐬 (@meat_the_victims) el

 

Així mateix, 'Meat The Victims' anuncia en el seu compte d'Instagram que no pararà fins a aconseguir el seu objectiu: «Aquestes indústries volen romandre sigil·loses per continuar explotant, torturant i assassinant éssers innocents. Seguirem a peu de canó, fins que tots siguin lliures». D'altra banda, relaten que no és gens fàcil perquè no tenen l'ajuda dels cossos policials i sovint la resposta dels grangers és violenta. Sense anar més lluny, l'agrupació va assegurar que en una de les actuacions d'aquesta setmana Riggs va ser «perseguit» i «atacat» per un dels grangers.

 

Un ídol amb opositors a la seva causa 

Al capdavant de les actuacions al territori català, el jove s'ha convertit en tot un referent d'aquesta lluita i en un ídol adolescent arribant a tenir 14.000 seguidors al seu compte d'Instagram. No obstant això, no sempre rep crítiques positives i és que diversos usuaris l'han titllat d'«hipòcrita»: «Aneu d'animalistes i no en teniu ni idea, és més, molts grups animalistes ja us han criticat per les vostres formes d'actuar, sempre anant a envair al pobre granger, al dèbil, mai aneu per grans empreses que si fan un negoci milionari de la carn i la vida animal», lamenta un usuari.

 

En la mateixa línia, altres seguidors asseguren que 'Meat The Victims' comet un delicte d'invasió de la propietat privada en entrar a les granges, un fet que segons ells, no només s'hauria d'evitar, sinó que desacredita la possible raó que poden tenir els activistes. Paral·lelament, diversos usuaris retreuen que l'organització difama «mentides» i que abans d'assegurar l'estat dels animals de granja i de les seves necessitats biològiques, haurien d'«estudiar agronomia o veterinària» per entendre més coses.

 

 

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari