Imatge de la cerimònia de comiat a Josep Rabascall

Massiu últim adéu a l'alcalde de Maspujols, Josep Rabascall

El batlle va morir sobtadament dijous passat

Familiars, amics, representats polítics i veïns s'han reunit la tarda d'aquest dissabte, 24 d'agost, per dir l'últim adéu a Josep Rabascall, alcalde de Maspujols, que va morir sobtadament el dijous passat, als 63 anys a causa d'un infart, mentre era a Benasc, a Osca. L'església de Maspujols i la plaça del davant han quedat petites.

El capellà de Maspujols, mossèn Josep Bofarull, ha iniciat l'homilia fent referència al silenci que s'havia apoderat dels carrers del poble després de saber-se la trista notícia, la mort de l'alcalde Josep Rabascall. El rector ha destacat l'esperit servicial i generós del difunt batlle.

Durant la cerimònia, el sacerdot ha llegit unes paraules en nom de la família, que han recordat tota mena de moments des de la infantesa dels seus fills. Han posat èmfasi en la seva energia, humilitat i sacrifici i el fet d'haver prioritzat sempre la família i el treball per donar als seus fills totes les oportunitats perquè estudiessin. També han recordat la faceta com a alcalde i les hores de dedicació al poble perquè és el «poble on visc i on viure i l'hem de fer millor», tal com ell mateix va dir a la família quan es va tornar a presentar a l'alcaldia l'any 2007.

Polítics d'arreu del territori s'acomiaden de l'alcalde

Al funeral hi han assistit una àmplia representació institucional del Baix Camp i la resta de la demarcació. Hi han sigut presents el president del Consell Comarcal, Joaquim Catalayud; la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó; l'alcalde de l'Aleixar, Antoni Abelló; el d'Alforja, Joan Josep Garcia; les tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella i Teresa Pallarés; l'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset, entre altres, a més de molts companys i companyes de la formació política Junts per Catalunya i d'altres partits.

El president del Consell Comarcal del Baix Camp, Joaquim Calatayud, visiblement emocionat, ha dirigit també unes paraules en nom dels regidors i regidores de l'Ajuntament i de la classe política comarcal per glossar la figura de l'alcalde, a qui ha qualificat d'«alcalde de proximitat i alcalde quilòmetre zero», qualitats que el van fer «un bon alcalde, molt estimat pels seus veïns i veïnes». Aquestes paraules han fet arrencar un aplaudiment a tota l'església. La cançó «Em dones força», entonada per la coral del Maspujols ha emocionat tots els assistents.