Salut sospita de tres casos més de listeriosi per la crisi de la carn entatxonada

A banda dels casos coneguts a la Catalunya Central n'hi hauria dos més al Vallès i un al Barcelonès

El Departament de Salut sospita d'un total de cinc casos de possibles afectats per listeriosi, en relació al brot ocorregut a Andalusia pel consum de carn entatxonada. Als dos casos ja coneguts de la Catalunya Central, dels quals l'Agència de Salut Pública en va informar dimarts, s'afegeixen ara tres nous casos sospitosos. N'hi hauria dos al Vallès i un al Barcelonès, segons han detallat fonts del Departament de Salut. Cap dels afectats ha requerit ingrés hospitalari i les cinc persones estarien en bones condicions de salut.

Si en els primers casos de la Catalunya Central es tractava de dues persones que van rebre la visita d'un familiar de Sevilla que els va portar la carn entatxonada envasada, en els nous casos informats es tractaria de persones que han viatjat aquest estiu a Andalusia i han consumit la carn allà. En tornar han començat a notar símptomes que podrien tenir relació amb el brot.

En aquesta línia, cal destacar que dues persones de l'Estat espanyol han mort per afeccions provocades per la listeriosi i que els casos d'infecció per aquest problema a Espanya ascendeixen a 193. A Catalunya, així mateix, se'n sospita d'un total de cinc. 

També et pot interessar...