Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

⚫️ Moren dos tripulants en estavellar-se una avioneta de l'exèrcit espanyol

Salut detecta dos casos sospitosos de listeriosi a Catalunya

Una dona de 90 anys ha mort a Andalusia a causa de la infecció
Una ambulància del SEM, en arxiu | Cedida

 

La conselleria de Salut ha confirmat que s'han detectat dos casos sospitosos de listeriosi a Catalunya, concretament els casos s'haurien produït a la Catalunya Central. L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut aquest migdia la notificació d'una sospita clínica de dues persones que estarien possiblement afectades per listeriosi i que estarien relacionades amb el brot ocorregut a Andalusia pel consum de carn entatxonada.

 

Es tracta de dues persones d'una mateixa família resident a la Catalunya Central, que va rebre la visita d'un altre familiar procedent de Sevilla. Aquest familiar els va portar carn entatxonada envasada de la mateixa marca causant dels casos a Andalusia i totes tres persones la van consumir. Dies després van patir els primers símptomes, principalment lleus com diarrees, febre i dolor a les articulacions, dels quals ja estan recuperats. No obstant això, el familiar que va dur la carn a Catalunya va haver d'ingressar a un hospital a Sevilla, on encara continua.

 

En els pròxims dies es confirmaran o no les sospites clíniques

Els dos casos de la Catalunya Central estan ara en fase de sospita clínica d'infecció i en els pròxims dies es confirmaran o es descartaran, en funció del que concloguin els resultats de les analítiques pertinents efectuades.

 

L’Agència de Salut Pública de Catalunya va rebre la notificació de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició de la retirada, per part de les autoritats sanitàries andaluses, de tots els lots de carn entatxonada marca La Mechá, fabricada per l'empresa sevillana MAGRUDIS SL, associada al brot d'Andalusia.

 

El producte s'està retirant del mercat

L’empresa andalusa MAGRUDIS SL està fent efectiva la retirada del mercat del producte implicat. El producte i lots afectats són la carn entatxonada de la marca 'La Mechá' fabricat des del mes de maig que es distribueix a les comunitats autònomes d'Andalusia, Madrid, Extremadura, Castella-La Manxa i les Illes Canàries. ASPCAT ha comprovat que a Catalunya no s'ha distribuït el producte afectat.

  

Com a mesura de precaució, es recomana a les persones que hagin viatjat a les comunitats autònomes esmentades, que hagin consumit el producte indicat anteriorment i que tinguin alguna simptomatologia, que vagin al seu centre d'atenció primària de referència.

 

També et pot interessar...

Comentaris
Anna
No hace n nada mas q comer i encima k la mayoria se dedica solo a coner e ir de bares ya no van ni a poder hacerlo. Ni eso saben hacer bien. No se puede fiar uno ya de nada proviniente de andalusia.luego q pregubten porque queremos ser no parte de esta mierda país.... Catalunya sin todas estas comunidades estaria mucho mejor, mas saba, mas libre i mas rica