YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Matías, un capellà atrapat per l'explosió a Madrid: «Reseu per mi»

El capellà es trobava junt amb l'electricista que va anar a revisar la caldera

Una imatge de l'explosió al carrer de Toledo de Madrid.
Matías, un capellà atrapat per l'explosió a Madrid: «Reseu per mi» | @leireariz

Matías Quintana, un sacerdot paraguaià, es trobava dins de l'edifici del carrer Toledo 98 de Madrid quan es va produir la terrible explosió. El capellà va quedar atrapat entre la runa en el cinquè pis de l'edifici, i amb la incertesa de no saber si sobreviuria, va decidir gravar un vídeo per demanar que resessin per ell.

«L'edifici acaba d'esclatar per la canonada de gas i estic atrapat. Hi ha un incendi. No puc baixar», exclama el capellà uns minuts després de l'esclat. «Reseu per mi, no sé si em podran treure d'aquí. La nostra casa ha explotat».

En el moment de l'explosió, el capellà es trobava junt amb David Santos Muñoz, l'electricista de 35 anys que va morir revisant l'estat de la caldera de gas. L'explosió tan sols va deixar en peu l'estructura de formigó de l'immoble, però gairebé de manera miraculosa, els bombers van poder salvar a Matías i traslladar-lo a un centre mèdic amb cremades de caràcter greu. 

20 minuts d'incertesa i angoixa

«Ha estat una explosió molt gran, en un instant les parets van deixar d'insistir. No puc explicar com no vaig ser expulsat també», ha manifestat el capellà Moisés León a una ràdio uruguaiana. «Gràcies a Déu». «En el cinquè pis de l'edifici hi havia les tres persones mortes. En aquest mateix pis també estava Matías. Ell s'ha salvat miraculosament. Va estar molt temps entre la runa».

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

«He estat rescatat gràcies als bombers, que ràpidament van actuar, en cas contrari no hagués pogut sortir, perquè l'incendi era intens amb la fuita de gas», ha assenyalat Matías Quintana al mateix mitjà de comunicació. El capellà afirma que malgrat que només va estar atrapat durant 20 minuts entre la runa de l'edifici, per a ell va ser una eternitat. Tot el temps que va estar entre la runa, ho va fer amb la incertesa de no saber si sortiria viu de l'immoble.

Amb el temor que col·lapsés l'immoble i no el poguessin salvar, va decidir enviar-li un missatge als seus pares en què els explica el desastre. No obstant això, no va voler espantar-los i en cap moment va manifestar que temia per la seva vida.

El pare Matías, un gran exemple de serenitat

El sacerdot no ha estat l'únic que va viure amb angoixa aquest moment. Totes les persones que es trobaven al carrer Toledo de Madrid, van patir per la seva vida. «Vèiem a Matías des de la finestra, primer donant voltes i després assegut, amb les sotanes al descobert al pis de sota. Fins que no l'han tret de l'edifici, ho hem passat molt malament. Li envio una abraçada i que es recuperi aviat», explica Leire, una veïna del capellà, al seu compte de Twitter.

El vídeo de Matías atrapat dins de l'edifici ha causat gran commoció, però la gent s'ha sorprès per la serenitat amb què parla malgrat la complicada situació. «La serenitat amb què parla el Pare Matías, commociona... Quin exemple de tot!», «Gràcies Pare Matías pel teu exemple d'enteresa, serenitat i pau» o «esgarrifós testimoni del pare Matías. Amb quina calma rep la mort. Finalment va ser rescatat», són alguns dels comentaris que s'han fet a les xarxes socials.

La terrible explosió al carrer Toledo de Madrid ja ha deixat 10 ferits i quatre víctimes mortals, l'última d'elles ha estat el pare Rubén Pérez.


Comentaris

envia el comentari