El fet d'haver d'afrontar la Selectivitat més atípica de la història en ple mes de juliol no s'ha traduït en grans canvis a l'hora d'accedir a la universitat. Les pors —potser justificades— a què l'excepcionalitat del moment es traduís en més traves o en menys llistó a l'hora d'entrar a les universitats catalanes a partir del pròxim setembre s'han esvaït amb la publicació del llistat oficial de notes de tall de tots els graus oferts a Catalunya. Per norma general, els llindars es mantenen estables en la línia dels anys anteriors.
En el cas de la Universitat Rovira i Virgili (URV), els estudis més exigents tornen a ser els de Medicina al Campus Bellissens de Reus, on enguany ha estat necessària una nota de 12,79 sobre 14 per tal d'aconseguir plaça. Es dona el cas que, amb aquesta puntuació, la URV és la segona universitat catalana més selecta per cursar Medicina, només superada per la Universitat de Barcelona (UB) i el seu campus a Bellvitge. La nota de tall únicament indica la puntuació del darrer alumne admès. És, per tant, un termòmetre del prestigi i la demanda de la nova fornada de joves estudiants.
URV 2021: La Selectivitat atípica no es tradueix en notes de tall més restrictives
Per darrere de Medicina, també són especialment altes les notes per accedir al grau de Bioquímica i Biologia Molecular (11,68), el doble grau d'aquestes estudis amb Biotecnologia (12.78), el doble grau d'Enginyeria Biomèdica i Telecomunicacions (11,1) o el grau d'Infermeria a Tarragona (11,1). En total, la Rovira i Virgili ofereix un total de 65 titulacions de grau, i les notes de tall genèriques fan excepcions flexibles per a aquells estudiants que facin segona carrera o que tinguin més de 25 anys. En els dos casos, l'accés es limita a gairebé un aprovat per tal d'esperonar-los a iniciar els estudis amb facilitat acadèmica per accedir-hi.