Médicos por la verdad, el col·lectiu que assegura que ja no hi ha coronavirus a Espanya

Tenen com a objectiu desmuntar una suposada versió oficial i neguen les recomanacions de l'OMS de portar mascareta

Una infermera prenent Mostres per la prova PCR de detecció de la covid a un Empleat de Padesa a Roquetes. Imatge de l'30 de juliol de l'any 2020
Metges per la Veritat també nega la validesa de les proves PCR com a referent | Catalunya Diari

Fa temps que estan presents en altres parts de món i ara han arribat a Espanya. Es fan dir Médicos por la verdad i es defineixen com a comissió extraparlamentària d'investigació en relació amb les mesures adoptades amb motiu de la Covid-19. El seu objectiu, diuen, és portar al món la veritat sobre el nou Coronavirus.

«Médicos por la verdad» parteix d'una premissa: hi ha una veritat oficial muntada pel poder polític i difosa pels mitjans de premsa que ha donat lloc a un relat sobre la pandèmia provocada pel virus de l'Covid-19.

Al cim de l'organització a Espanya hi ha la doctora Natàlia Prego Cancelo, la doctora María José Martínez Albarracín i el doctor Ángel Ruiz-Valdepeñas. Més enllà d'antecedents, pràctiques o intencions, es tracten de metges amb titulació en universitats homologades i tenen anys d'experiència.

Médicos por la verdad sosté un discurs trencador en la gairebé unanimitat de la comunitat científica que, amb els seus més o els seus menys, segueix els postulats de l'OMS. Les afirmacions d'aquesta organització pretenen desmuntar un suposat relat oficial.

Ja no hi ha pandèmia a Espanya

El seu principal argument és que la pandèmia ja no existeix a Espanya. Per argumentar-ho s'acullen a la descripció que fa l'OMS del terme pandèmia: la propagació mundial d'una nova malaltia. La pandèmia sorgeix quan un nou virus gripal es propaga pel món i la majoria de les persones no tenen immunitat.

Avui dia segons dades ofertes per universitats, autoritats nacionals i internacionals, científics i organismes, menys del 10% té immunitat contra el Coronavirus. Per tant, sí que hi ha una pandèmia. Metges per la Veritat, però, sosté que a Espanya ja no hi ha una pandèmia.

Per assenyalar això utilitzen un gràfic de l'Institut de Salut Carlos III en el qual es mostra un descens. Només hi ha un matís. El gràfic té data del 27 de maig, i des de llavors s'han elaborat altres gràfics similars que mostren l'augment de contagis i morts. No obstant això, aquests no se citen.

Una altra afirmació sorprenent és la crítica que fan a la recomanació sobre l'ús de mascaretes de l'OMS. Segons Metges per la Veritat es tracta d'un document amb una vigència de dos anys, tot i que passen per alt les actualitzacions com demostra el canvi entre abril i juny.

La doctora Natàlia Priego s'acull a unes declaracions de la OMD segons les quals no hi ha proves que fonamentin la utilització generalitzada de màscares per les persones sanes. Però la recomanació és del 6 d'abril. Al juny es va actualitzar per aconsellar l'ús de màscares per prevenir la transmissió comunitària.

Médicos por la verdad recorda que l'OMS assenyala diversos efectes adversos l'ús de la mascareta en població sana com la dificultat respiratòria i les malalties respiratòries.L'OMS no parla en cap moment de malalties respiratòries, encara que sí que reconeix altres efectes adversos.

Tractaments alternatius perillosos

De l'altra, la doctora Albarracín afirma que hi ha moltes mentides o faltes de rigor científic, i que els estudis són enganyosos perquè les proves PCR amb prou feines detecten 200 nucleòtids quan el virus té 3.000. Les xifres són certes. Les proves PCR són de diagnòstic, i no garanteix que el virus estigui viu en la persona, com assenyala correctament la doctora.

La prova certifica en tot cas que hi ha material genètic, i que la persona va tenir contacte amb el virus. I cal assumir que aquesta persona és portadora i actua com un transmissor de la malaltia, amb l'objectiu bàsic de prevenir.

Un dels tractaments proposats per aquesta organització són els tractaments oxidatius, com l'ozó o el diòxid de clor. La veritat és que no està comprovat en éssers humans. De fet, l'ozonoteràpia és una teràpia alternativa sense cap resultat concloent, i l'ús de diòxid de clor és il·legal en molts països pels seus greus efectes secundaris.


Comentaris

envia el comentari