Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

Medusapp, l'aplicació que permet saber on hi ha meduses

Genera un mapa on es poden consultar les meduses que s'han localitzat i dades com la mida o l'espècie

Medusapp, l'aplicació que permet saber on hi ha meduses | Arxiu

L'última actualització de Medusapp arriba en el millor moment per poder aprofitar-la al màxim, just enmig de l'onada de calor que, encara que convidi a anar a la platja, provoca un augment de meduses degut a les altres temperatures de l'aigua. Medusapp és una aplicació mòbil que informa de la presència de meduses en les platges del mediterrani a través de la informació que donen els usuaris.

Ha recollit fins a 1300 albiraments de meduses des que es va crear

Desenvolupada per dos antics alumnes de la Universitat Politècnica de València, aquest any arriba amb una nova versió i amb més prestacions i informació per als usuaris. L'aplicació compta amb la col·laboració de la Universitat d'Alacant, el CIBER de Malalties Respiratòries (CIBERES) i el Laboratori d'Immunoal·lèrgia de l'Institut d'Investigació Sanitària Fundació Jiménez Díaz.

Medusapp permet que els usuaris alertin de l'albirament d'una medusa a temps real, catalogant l'espècie i localitzant-la en un mapa. Des que es va crear ha rebut més de 1300 avisos, dels quals s'han publicat 909, i més de 400 fotos de picades, que van a l'Institut de Recerca Fundació Jiménez Díaz.

La nova actualització fa que l'aplicació sigui molt més pràctica

Una de les innovacions és  la possibilitat de publicar la imatge de la medusa o picada des de la galeria, en lloc de fer-ho només des de la càmera del mòbil. Un dels creadors de l'app, Eduard Blasco, explica que «ens ho demanaven molt els bussejadors i navegants que no porten mòbil a l'aigua, però sí càmeres tipus GoPro».

Els bussejadors no utilitzen els mòbils per fer fotografies, sinó càmeres especials | TV3

 

L'aplicació també avisa l'usuari si s'han localitzat meduses els últims dies en un radi de 5 km i genera un informe ràpid dels mapes de situació. «És possible consultar els albiraments en qualsevol rang de dates i/o d'espècies que es desitgi», apunta Ramon Palacios, un dels altres desenvolupadors. A més, també s'ha afegit un esquema del cos humà per indicar la zona de picada i un disseny més navegable, perquè, com diu Palacios, sigui més fàcil d'utilitzar i «reculli tota la informació possible sobre els albiraments». Medusapp publica les fotos i les dades a un mapa, disponible a www.medusapp.net i a l'aplicació.

També et pot interessar...