La meitat dels bars i restaurants de Girona, abocats al precipici per la Covid-19

L'Associació d'Hostaleria de Girona preveu que entre el 30% i el 40% de negocis tanquin o canviïn de propietaris

Imatge d'una cambrera amb mascareta netejant una taula en una terrassa
Les restriccions del Govern han colpejat el sector dels bars i restaurants. | Europa Press

La meitat dels bars i restaurants de Girona podrien abaixar la persiana a conseqüència de la Covid-19, segons el balanç del 2020 que ha fet l'Associació d'Hostaleria de Girona. El president de l'ens, Josep Carreras, ha explicat a 'Diari de Girona' que el 50% dels seus associats ha fet consultes al servei de gestions econòmiques de l'entitat en referència al traspàs del negoci o pels tràmits necessaris per entrar en concurs de creditors.

Durant el passat mes de setembre, Carreras preveia que entre el 10% i el 15% de bars i restaurants tancarien o canviarien de propietaris, una xifra que, ara com ara, multiplica per tres, fins al 30% o el 40%. En aquest sentit, el president de l'Associació d'Hostaleria de Girona ha lamentat en declaracions al citat mitjà que «no hi ha hagut pràcticament cap de setmana on els restaurants hagin pogut treballar al cent per cent des de l'inici de la pandèmia». En aquest context, considera que té sentit que els empresaris afectats tinguin sobre la taula aquestes opcions.

Josep Carreras ha criticat el Govern per les mesures restrictives decretades, que a parer seu han perjudicat el sector i no han estat eficaces. En aquest sentit, ha recordat que durant més d'un mes es va obligar al tancament de bars i restaurants, una decisió que «s'ha demostrat que no va servir per res, ja que ja tornem a estar malament». Així mateix, ha afegit que els confinaments perimetrals i la prohibició de servir sopars provoquen confusió en els clients i acaben enfonsant l'activitat.

Els hotels tanquen el 2020 amb un 25% d'ocupació

La situació als establiments hotelers de Girona durant el 2020 també ha estat negativa. Si durant el 2019 van tenir una ocupació superior al 75%, enguany s'ha quedat en un 25%. Els hotels han estat tancats durant molts mesos, un fet a què cal sumar el descens dels turistes per les restriccions i la situació global de pandèmia. Actualment, només un terç dels negocis hotelers estan oberts a la capital gironina i voltants.

Les previsions de cara al 2021 no són gaire positives en el sector hostaler i turístic, tot i que Josep Carreras manté «esperances» que comenci la remuntada en l'ocupació hotelera i la facturació en bars i restaurants.


Comentaris

envia el comentari