Trilla ho deixa clar: La seva opinió sobre les mesures del Govern per Cap d'Any

El cap d'Epidemiologia del Clínic continua exigint un sistema «sòlid» de rastreig

El cap del Servei de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, el doctor Antoni Trilla
El doctor Antoni Trilla s'esperava un enduriment de les mesures de cara a Cap d'Any. | LleidaDiari.cat

El cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic, Antoni Trilla, esperava un «enduriment» de les restriccions i que aquestes fossin «més contundents» especialment per Cap d'Any davant d'una situació epidemiològica «inestable». «Suposo que el Govern té més dades de les que tinc jo», ha dit a RAC1.

Trilla creu «probable» un augment de casos després de festes

El doctor ha afirmat que és probable que després del període de festes hi hagi un augment del nombre de casos i ha alertat que les dues properes setmanes seran «de molta tensió i molta atenció». Segons el seu parer, la gent està sent «majoritàriament prudent» però ha afirmat que l'equilibri «és complicat». D'altra banda, ha continuat exigint un sistema «sòlid» de rastreig, més enllà de si es fa a través d'una contractació o la gestió directa.

El doctor no ha volgut entrar a valorar la decisió del Govern de finalitzar el contracte amb Ferrovial per al sistema de rastreig i s'ha limitat a demanar-li que aprofiti «per a la millora i el reforç continuat del sistema de rastreig perquè és cabdal».

Sobre la campanya de vacunació, ha dit que cal tenir «molta prudència» i no ha descartat que es puguin repetir retards en el subministrament com el d'aquest dilluns. Per això, veu amb bons ulls l'estratègia de reservar les dues dosis que necessita cada persona un cop es reben i no posar més vacunes de la primera dosi i poder patir problemes de subministrament que compliquin la segona dosi.

Trilla ja va ser crític amb la imposició de les actuals mesures

I si el doctor Trilla va trobar a faltar aquest dilluns, 29 de desembre, noves mesures restrictives encarades a Cap d'Any, el cert és que fa tot just deu dies tampoc no es va mostrar gens convençut de les que estan vigents a dia d'avui —i que van entrar en vigor el passat 21 de desembre. «S'ha optat per una solució que no és blanc ni negre un compromís intermig que deixarà insatisfets uns i altres», va dir Trilla en aquell moment.

D'aquesta manera, doncs, si el cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona observava que les mesures aprovades pel Govern eren insuficients i es troba ara amb la manca d'un enduriment que esperava, el previsible resultat de la situació és el que ja augura el mateix Trilla: una corba de contagis que es podria començar a disparar de manera imminent, amb una tensió assistencial creixent que desemboqui en un gener molt complicat en el panorama sanitari català.


Comentaris

envia el comentari