ENQUESTA

📊 Creus que haurien de concedir als presos catalans el règim de semillibertat?

La menor que hauria estat agredida a Terrassa per una bandera abandona el centre

L'escola es va comprometre a adoptar mesures organitzatives, insuficients segons la mare de l'alumna
La mare ha tret les seves filles del centre escolar | Google Maps.

 

Lourdes, mare de cinc fills i resident a Terrassa, va concedir unes polèmiques declaracions al mitjà 'El Español' sobre els suposats fets que van tenir lloc a l'escola Font de l'Alba, al barri de Can Tusell, el passat 17 de juny. Segons afirma, la seva filla de 10 anys va ser agredida per una professora quan la petita dibuixava una bandera d'Espanya al seu àlbum.

  

El cas, que ara està en mans de la justícia, s'hauria produït en horari escolar, quan els nens preparaven els últims treballs per tancar el curs. Rocío, la seva filla, hauria dibuixat una bandera espanyola acompanyada del missatge «Viva España» i, segons les declaracions de la seva progenitora, la professora hauria sacsejat la nena mentre trencava el seu dibuix.

 

La mare de la menor treu les seves filles del centre

Els responsables del centre escolar neguen els fets, però Lourdes segueix convençuda que la docent va agredir la seva filla. «Aquesta ha estat sempre la nostra escola, tant la meva com la dels meus fills, i mai havíem tingut cap problema. La relació amb la dona era bona fins que es va transformar amb tot el tema de la independència», assegura.

  

D'altra banda, declara que ara traslladarà les seves filles a un altre centre escolar i que l'assumpte queda en mans dels tribunals. En aquest sentit, la mare esmenta que sent «tristesa» i que la principal afectada és la seva filla: «Ha canviat tot i ho ha pagat una nena de 10 anys que no entén res de política, ni està ficada en aquesta qüestió».

 

En conèixer els fets la gent es va acostar a l'escola per mostrar el seu suport a la nena | Cedida

 

Tanmateix, Lourdes assegura que la seva filla no vol tornar a veure a la professora. «Ara té por que torni a passar. Dic jo que no és normal ¿no? Quan algú et fa alguna cosa, no tens ganes de tornar a trobar aquella persona», declara.

 

La resposta de l'escola

Segons ha informat posteriorment el diari 'ABC', l'escola Font de l'Alba ha enviat una carta a la família garantint que els fills de Lourdes no tornaran a coincidir amb la professora implicada. «Per la seva tranquil·litat i evitar situacions de desconfiança, ens comprometem a adoptar mesures organitzatives per tal que en un futur cap de les seves filles coincideixi amb la citada professora com a tutora», declaren.

  

La carta, firmada per la directora del centre escolar, recorda a la família que després de la suposada agressió es van prendre mesures cautelars. «La classe va ser atesa per una mestra des de l'endemà de l'incident fins a concloure el seu curs escolar».

  

Ana Losada, presidenta de la 'Asamblea por una Escuela Bilingüe' (AEB), rebutja la nota del centre i considera que es tracten de mesures insuficients: «Només volen quedar bé. Els han notificat que hi ha una petició de canvi de centre però llencen aquesta nota de cara a la galeria mediàtica».

 

També et pot interessar...