Psicosi al campament: Aïllen desenes de nens per la mort d'un monitor positiu

L'alcalde del municipi afirma que no es tracta «d'un brot com a tal»

Menor llençant una fletxa en una activitat d'un esplai d'estiu
Almenys 35 menors han quedat aïllats després que l'autòpsia del seu monitor confirmés el positiu per coronavirus | TVE

Almenys 35 menors han hagut de ser aïllats a un campament d'estiu de Sòria (Castella i Lleó). La decisió s'ha pres després que un dels seus monitors morís i, després de realitzar-li l'autòpsia, donés positiu per coronavirus.

Desenes de nens i els seus respectius monitors es trobaven en un campament d'handbol a Sòria. L'alarma va saltar ahir, 16 de juliol, després de la mort del coordinador de les colònies, Claudio Gómez Navarro. Segons l'autòpsia, l'home d'aproximadament 50 anys no va morir a conseqüència del virus, però sí que va ser un portador que podria haver contagiat la resta de persones del campament.

L'alcalde de Sòria no ho considera «un brot com a tal»

Carlos Martínez, alcalde de Sòria, ha confirmat que s'estan prenent les mesures necessàries seguint el protocol, tot i que afirma que en cap cas es tracta «d'un brot com a tal». Els nens, la majoria dels quals provenien d'altres comunitats autònomes, han quedat aïllats i se'ls ha realitzat les proves PCR.

El mateix procediment s'ha seguit per la resta de monitors i personal de la Residència Antonio Machado, on residien els menors durant les colònies. D'igual manera, l'alcalde ha anunciat que s'estan realitzant desinfeccions i neteges profundes a tot l'edifici per evitar la propagació del virus. 

Els casals i campaments d'estiu, grans focus de contagi

Els casals i campaments d'estiu s'estan convertint en grans focus de contagi, sobretot entre aquells menors d'edat. La regió de Sòria ja va ser afectada de la mateixa manera a principis d'aquesta setmana. Les autoritats van decidir cancel·lar un campament per aprendre anglès que estava tenint lloc al poble de Salduero. La decisió es va prendre després de vuit casos positius entre les persones que participaven, sent set d'elles menors.

Catalunya també ha fet saltar l'alarma amb els casals d'estiu, concretament a les colònies organitzades pel Club de Polo de Barcelona. Vuit treballadors del restaurant i tres monitors del campament van donar positiu per CoVid-19, i la resposta va ser similar a la resta de casos i seguint el protocol: van aïllar-se als menors i es van realitzar més d'una vintena de proves PCR per evitar petits rebrots que podrien arribar a descontrolar-se. 


Comentaris

envia el comentari