rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

NOVETAT

🥗 No et perdis cada dimecres la nova recepta pas a pas de la cuina de sempre al teu correu

Menors de 12 i 14 anys dormen als carrers del centre de Barcelona

Els nens pertanyen al circuit de protecció dels menors estrangers no acompanyats | Es creu que escapen dels centres de menors que els assignen els serveis

Els menors eren de nacionalitat estrangera i van dormir al ras amb cartons com a matalassos | Cedida

 

Durant tres dies, diversos nens de 12 i 14 anys han dormit al carrer al costat de la plaça de Catalunya, a Barcelona. Els menors eren de nacionalitat estrangera i van dormir al ras amb cartons com a matalassos al carrer de Rivadeneyra, que connecta l'epicentre de les rambles amb la parròquia de Santa Anna. Segons informa 'El Caso', els nens que dormien en aquest indret ja formen part del circuit de protecció dels menors estrangers no acompanyats (MENA). El mitjà, a partir d'informacions oficials, apunta que els joves van escapar d'algun centre de menors, un fet que té lloc més sovint del que pot semblar.

 

Els serveis d'emergència han sigut alertats pels veïns durant els darrers dies. Malgrat les nombroses visites dels Mossos d'Esquadra i les trucades a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), els testimonis declaren que «ningú ha fet res per aquests nens» i tornen diàriament a dormir al mateix indret. Ara bé, els veïns no estan molestos per la presència dels nens sinó decebuts i preocupats per si «estan ben atesos i si necessiten res».

 

Paral·lelament, la DGAIA ha assegurat que els cossos policials estan treballant aquest matí per localitzar els nens, parlar amb ells, esbrinar qui són i assignar-los una plaça al sistema de protecció. L'organisme és conscient que molts menors no volen estar en centres de protecció i que per això s'escapen, no obstant això, assegura que «es treballa des de fa mesos de manera conjunta i coordinada a partir d'un llistat de menors que no volen estar en centres de protecció».

 

També et pot interessar...

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

🥑 Un completíssim lot de productes ECO BonPreu pot ser teu fent clic aquí. Participa ara!

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

Comentaris