Les conseqüències econòmiques del coronavirus estan afectant greument a gran part de les empreses espanyoles, fins i tot a aquelles que durant la crisi presten serveis essencials com el sector de l'alimentació.
És el cas de la cadena de supermercats Mercadona, que segons fonts consultades per 'El Mundo' ha registrat per primera vegada en dècades una aturada temporal de beneficis durant aquest passat mes de març.
[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]
Tot i l'augment de vendes que es va generar a l'inici de la crisi a conseqüència de la por a l'escassetat, el consum ja s'ha moderat i les despeses de l'empresa de Juan Roig per afrontar la crisi també han augmentat.
En primer lloc, per la inversió realitzada per garantir la protecció dels treballadors i els clients, i en segon per la paga extra concedida als empleats com a premi per l'esforç.
Aquesta situació preocupa, i molt, al president de la cadena de supermercats valenciana, que no va dubtar en transmetre la seva perspectiva de la situació econòmica de país als Reis d'Espanya durant la ronda de contactes que van iniciar amb empresaris espanyols.
Unes polítiques flexibles per a temps difícils
Segons la informació publicada per 'El Mundo' durant la reunió celebrada el 26 de març, Juan Roig va defensar davant Felip i Letícia que el país ha de canviar i reaccionar amb flexibilitat i agilitat per aconseguir «un enlairament ràpid».
A més, el president de la cadena hauria agraït «expressament als Reis per interessar-se en com estava funcionant l'economia productiva del país» durant la crisi.
La preocupació de Juan Roig per la situació econòmica de les empreses espanyoles i les polítiques de govern també es va posar de manifest tres dies després de la videoconferència amb els reis. El president de Mercadona es va unir al dur comunicat de l'Associació Valenciana d'Empresaris, on es comunicava que «no és tolerable que des del govern es qüestioni l'ètica dels empresaris i autònoms».
A més, al comunicat exigien al govern «adoptar mesures urgents per preservar l'activitat econòmica i mantenir l'ocupació, com han fet els països del nostre entorn. Ens adherim a les propostes de CEOE i CEPIME».