La milionària inversió de Mercadona en un establiment a Catalunya

La companyia valenciana ha destinat 3,3 milions d'euros a la reforma de la botiga que té al Mercat de Salt

Mercadona ha invertit 3,3 milions d'euros en la reforma del supermercat que té al Mercat de Salt (Gironès) per adaptar-lo al nou model de botiga «eficient», que la cadena està implantant a tots els seus establiments i que permet reduir fins a un 40% el consum energètic. El model incorpora novetats a totes les seccions, entre elles, una nova xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una góndola central a la perfumeria per a la cosmètica especialitzada, un servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi o una nova secció de forn amb màquina per tallar el pa i pastisseria refrigerada.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Així mateix, l'establiment incorpora una secció que ofereix fins a 35 plats preparats en envasos fabricats amb materials naturals. En l'àmbit mediambiental, s'ha millorat l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i els grups de parets i sostres, a més d'instal·lar congeladors horitzontals més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient. A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED que es regula segons les zones i els moments del dia per a una gestió energètica més eficient.

Tot plegat, segons la companyia, permet reduir fins a un 40% el consum energètic respecte del model convencional. D'altra banda, la reforma permetrà que els clients es beneficiïn de la política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza de manera exclusiva i que consisteix a garantir el menor preu unitari dels productes «amb la millor qualitat».

Tecnologia punta per facilitar la gestió del supermercat

A més, la nova botiga està completament connectada tecnològicament mitjançant la integració d’una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb què es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga. D'aquesta manera, es facilita l'autogestió de cada supermercat i s'agilitzen els processos de tota la cadena.

Entre els nous dispositius, hi ha, la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques, que substitueixen el paper per fer gestions administratives i permeten optimitzar processos. En la reforma, hi ha participat 25 proveïdors i ha permès generar tres nous llocs de feina, que se sumen als 45 treballadors que ja hi havia.

19 supermercats de la província de Girona ja són botigues eficients

Mercadona va començar a implantar el nou model de botiga eficient a les comarques gironines l'any 2017, amb la reforma del supermercat de Sant Feliu de Guíxols. Des d'aleshores fins ara, la companyia ha invertit 64,9 MEUR en la reforma de 16 supermercats i l'obertura de tres nous, que van substituir els ja existents que no s'adaptaven als estàndards de qualitat i comoditat que requereix el nou model i que tampoc es podien reformar.

Amb aquest del Mercat de Salt, ja són 19 els supermercats de la cadena valenciana que tenen implantat el nou model.


Comentaris

envia el comentari