Santi Mont, director de Relacions Externes de Mercadona a Girona, en el moment de l'entrega d'aliments

Mercadona lliura cinc tones de carn al Banc dels Aliments de Girona

Els beneficiaris de l'entitat a terres gironines han augmentat entre un 15% des que es va iniciar la crisi del coronavirus

Mercadona ha lliurat aquest dimarts cinc tones de carn al Banc dels Aliments de Girona per a pal·liar la crisi del coronavirus. El total, la companyia valenciana ha donat 99.200 unitats de llonganissa, xoriço i pollastre per tal que siguin repartides entre la població més vulnerable i amb necessitats alimentàries no cobertes.

El president del Banc dels Aliments de Girona, Frederic Gómez, ha agraït l'aportació de Mercadona i ha constatat un increment «d'entre un 10 i un 15% de beneficiaris» a causa de la pandèmia, per la qual cosa necessiten més aliments que habitualment. Per la seva banda, el director de relacions externes de Mercadona a Girona, Santi Mont, ha agraït el treball d'entitats com el Banc dels Aliments i ha mostrat la voluntat de l'empresa de «pal·liar, en la mesura que sigui possible, les demandes dels col·lectius més desfavorits».

Mercadona ha donat 336 tones d'aliments a Catalunya des de l'inici de la pandèmia

L'empresa valenciana també fa donacions diàries al Banc d'Aliments de Girona i a menjadors socials de tota la província gironina, com La Sopa a la capital o el del convent franciscà de la Bisbal de l'Empordà. En total, aquests lliuraments sumen, des que va començar l'estat d'alarma, 18,6 tones d'aliments de primera necessitat, segons ha explicat Mercadona en un comunicat.

El lliurament de carn d'aquest dimarts s'emmarca en les donacions iniciades el 27 de març: des de llavors s'han donat a entitats que treballen a Catalunya unes 336 tones d'aliments, «la qual cosa representa 5.675 carros de la compra».