Mercadona complementa les sessions presencials de coinnovació amb els seus clients amb videotrucades

Durant el 2019, l'empresa valenciana va desenvolupar 325 nous productes amb la col·laboració dels seus clients

Un especialista de Mercadona realitza una videotrucada amb una clienta
La situació actual de pandèmia ha obligat Mercadona a adaptar el procés de coinnovació. | Mercadona

La cadena de supermercats Mercadona s'ha adaptat a la situació provocada per l'emergència sanitària i, actualment, complementa les sessions presencials de coinnovació amb el client, que persegueixen desenvolupar i millorar l'assortiment de productes, amb videotrucades.

Des que va decretar l'estat d'alarma pel coronavirus, els treballadors dels departaments de Prescripció de la companyia valenciana realitzen sessions de coinnovació amb aquest nou sistema, alhora que contrasten la qualitat de nous productes i millores, «adaptant els mitjans per poder seguir mantenint el ritme i fer tant reunions com formacions».

D'aquesta manera, la companyia garanteix la continuïtat del seu model de coinnovació que, segons ha explicat en un comunicat, està caracteritzat «per escoltar constantment el client i desenvolupar, en col·laboració amb el proveïdor, productes des de l'experiència del consumidor».

Més de 12.500 sessions de coinnovació durant el 2019

Gràcies a aquest model de coinnovació i als seus més de 160 especialistes, la companyia va realitzar el 2019 més de 12.500 sessions i va desenvolupar 325 nous productes. Aquestes especialistes, treballadors de Mercadona encarregats de captar les necessitats dels clients, desenvolupen la seva tasca, sigui a peu de botiga, en algun dels 19 centres de coinnovació ubicats a Espanya i Portugal o bé a la llar dels mateixos consumidors que defineixen l'assortiment que necessiten,

L'actual situació de crisi sanitària provocada pel coronavirus, ha suposat un repte per la companyia, que ha adaptat aquests processos «per garantir que el desenvolupament i millora de l'assortiment de Mercadona continuï», ha detallat la cadena presidida per Juan Roig en un comunicat.

Estratègia davantal

Des de l'any 2011, la companyia desenvolupa la seva 'Estratègia Davantal', basada en compartir amb els clients experiències i costums de consum, neteja de la llar, neteja personal i cura de mascotes, per traslladar-les després als proveïdors i impulsar, d'aquesta manera, «una col·laboració directa en el procés d'elaboració dels millors productes desenvolupats i fabricats des de l'experiència de client». La inversió de la companyia valenciana en aquest àmbit durant el 2019 va ser de mig milió d'euros.


Comentaris

envia el comentari