La gran incògnita de les empreses a l'estiu: Com seran les vacances?

Els experts no descarten un augment de les demandes judicials perquè el jutge resolgui els conflictes

Imatge d'arxiu de la sala de conferències d'una empresa
La gran incògnita de les empreses a l'estiu: Com seran les vacances? | Catalunya Diari

Si hi ha alguna cosa que defineix el moment que estem vivint és la incertesa. L'inici del pla de desescalada ha portat una mica d'optimisme però no ha aclarit les principals incògnites sobre en quina fase començarem l'estiu i com serà: si obriran les platges, si podrem anar de vacances en plena normalitat o quan i com serà el retorn dels nens a l'escola.

Totes aquestes qüestions condicionen el repartiment de les vacances, que enguany es complica. En la majoria de les empreses, els que encara no havien agafat les vacances estan allargant tot el temps que poden per tenir més informació i, en tot cas, dates primerenques com juny i juliol són les que tots volen evitar.

Segons l'estatut dels treballadors, l'empresa no pot imposar les vacances de forma unilateral, aquestes no són substituïbles per cap compensació econòmica, i el treballador ha de conèixer les dates com a mínim dos mesos abans. És a dir, que en aquest cas ens plantem com a mínim al mes de juliol.

Però els experts adverteixen que el tema de les vacances serà molt complicat perquè la legislació no contempla situacions extraordinàries com aquesta, en la qual hem patit dos mesos de confinament i s'haurà d'adaptar la normativa a les circumstàncies.

La solució haurà de sortir del marc legal vigent, que contempla el dret a vacances anuals, pactades entre el treballador i l'empresa, i amb un mínim de dos mesos d'antelació, però adaptat a les noves circumstàncies, que pot donar lloc a canvis de dates i una nova estructuració dels períodes segons les necessitats organitzatives.

Els experts compten que sorgiran contradiccions i col·lisió d'interessos, i aconsellen posar el pacte i el diàleg en primer pla per afavorir possibles canvis que no disminueixin els drets i permetin una solució satisfactòria per a tothom.

Dins de les empreses es preveuen discussions i baralles per les dates de les vacances, ja que la majoria voldrà demanar-se les vacances a la fase 3, que és quan obren els hotels i es pot sortir de la província, i el mateix passarà amb els treballadors que hagin rebut el permís retribuït recuperable de finals de març.

La majoria dels treballadors agafa les vacances assumint que no podran anar a cap lloc aquest estiu, sigui pels problemes de mobilitat o per prioritzar l'estalvi davant la imminència d'una crisi galopant.

Però tenint en compte que aquest any encara no hem pogut gaudir de vacances, a les empreses esperen un efecte embut de cara a finals d'agost i setembre, mesos encara amb bon temps, en què la situació estarà més clara i encara no haurà començat el curs escolar. Caldrà, doncs, flexibilitat i empatia.

Es pot donar el cas de molts treballadors que van agafar les vacances abans del 14 de març i hagin de gaudir-les prop de casa perquè encara estem en fases inicials de la desescalada i, a més, els juristes no descarten un augment de les demandes judicials: davant el desacord, molts decidiran acabar als jutjats i que el jutge decideixi.


Comentaris

envia el comentari