Un investigador de la vacuna del coronavirus aclareix si podrem viatjar aquest estiu

Mariano Esteban, líder d'un grup d'estudi del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha estat entrevistat per l'aventurer Jesús Calleja al seu canal d'Instagram

El viròleg Mariano Esteban en una imatge d'arxiu.
El viròleg Mariano Esteban lidera un grup en el Centre Nacional de Biotecnologia (CNB-CSIC) que desenvolupa una vacuna contra el coronavirus | CSIC Comunicació

Els investigadors treballen a contrarellotge per desenvolupar una vacuna eficaç contra el coronavirus, encara que ja està clar que no estarà disponible a curt termini.

Un d'aquests científics és Mariano Esteban, que lidera al Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), un grup que treballa per trobar aquesta vacuna tan necessària per erradicar definitivament la pandèmia.

Fins que això passi, començarem amb la desescalada que ens permetrà reprendre una mica la nostra vida normal i reactivar sectors molt importants en la nostra economia.

El més afectat per la crisi sanitària és el turístic, que a més va molt de la mà amb altres sectors importants com el de la restauració i l'hostaler. La incertesa pel que fa a aquests sectors és molt gran, a causa de la vinculació de les seves activitats amb el contacte social, els desplaçaments i les aglomeracions.

No obstant això, en una entrevista realitzada per l'aventurer Jesús Calleja a Instagram, l'investigador Mariano Esteban ens ha deixat unes declaracions molt esperançadores de cara al turisme durant el pròxim estiu.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

Turisme interior a l'estiu

L'investigador ha subratllat que el maig serà clau per comprovar «com evoluciona i com va disminuint aquesta corba que va tan lenta».

Tot i que prefereix ser caut i esperar que els números millorin a finals de maig, l'investigador no ha dubtat a pronosticar que els espanyols podran fer turisme interior durant l'estiu. Fins i tot ha assenyalat que podrem anar a la platja «de forma controlada».

«Cada comunitat autònoma anirà establint gradualment les pautes, i això serà molt positiu perquè les que estan a la costa, sobretot al sud i fins i tot Galícia, tenen números molt més baixos» ha assenyalat l'investigador.

Davant d'aquesta afirmació, Calleja li ha fet la pregunta clau. «Si la desescalada serà per comunitats o províncies... Si jo estic a Lleó i vull anar a Galícia, però a Lleó no et deixen sortir encara però a Galícia sí... puc anar-hi?» preguntava l'aventurer.

Mariano Esteban ha assenyalat que ell volia viatjar al seu poble i que esperava poder fer-ho a l'estiu. «De moment no puc anar-hi, però a l'estiu sí» assegurava el científic davant la insistència de Calleja.

No obstant això, durant la seva intervenció, l'investigador ha assenyalat la importància de deixar actuar a les institucions i respectar les mesures de desescalada. «Deixem fer. Tots tenim ganes de sortir corrent, però tinc confiança que sí que hi anirem de mica en mica» explicava Esteban.


Comentaris

envia el comentari