IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Els menors no se'n lliuren: dràstiques mesures també contra ells si se salten el confinament

Els adolescents no tenen permès de moment sortir de la llar a passejar i només poden acudir, igual que els adults, a realitzar alguna activitat essencial

Una dona prova a dues nenes unes màscares perquè puguin usar-les, aquest 21 d'abril a Còrdova
Els menors d'edat també han de respectar les mesures de confinament que poden derivar en sancions per als seus pares | EFE

Ningú es lliura dels càstigs imposats per incomplir el confinament. Ni tan sols els menors d'edat, que també han d'obeir estrictament les restriccions de mobilitat. D'una banda, tenim als menors de 14 anys, que des d'ahir poden sortir de casa juntament amb un adult per passejar durant una hora. Tal com vam poder apreciar en diverses imatges, alguns nens no respectaven les regles de distanciament social, arribant fins i tot a interactuar amb altres menors.

No obstant això en aquests casos, els responsables són els pares dels menors que, a l'estar sota la seva supervisió, han de garantir el compliment de les normes. En cas contrari podran ser sancionats amb multes de fins a 600 euros.

Però què passa quan es tracten de menors d'edat a partir dels 14 anys? Els adolescents no tenen permès de moment sortir de la llar a passejar i només poden acudir, igual que els adults, a realitzar alguna activitat essencial.

Expedients disciplinaris a menors

Si un menor d'entre 14 i 17 anys decideix saltar-se el confinament, no serà sancionat amb una multa econòmica com és el cas dels adults, però sí que poden rebre un càstig prou sever.

La Fiscalia de Menors obrirà expedients disciplinaris als menors a partir de 14 anys que se saltin més d'una vegada les mesures de confinament decretades per la pandèmia del coronavirus COVID-19.

«Si un menor s'escapoleix, s'ha de fer saber a la Policia perquè el localitzin i el tornin. Si és la primera vegada, s'intenta fer-li entendre i s'adverteix al menor que   si reitera, hi hauria un delicte de desobediència i s'obriria un expedient», ha explicat el fiscal de la sala de coordinació de Menors, Javier Huete, en declaracions a 'Europa Press'.

D'aquesta manera, l'obertura d'expedient només serà possible en cas de reincidència, ja que es considera delicte de desobediència. Això no obstant, si l'incompliment reiterat va acompanyat per un altre delicte més greu, com el d'atemptat contra els agents policials, es podria fins i tot sol·licitar una mesura cautelar d'internament en centre tancat.

No obstant això, Javier Huete va reconèixer que l'internament es tracta d'una mesura «molt excepcional», ja que l'objectiu és la reintegració dels menors a casa o centres de protecció. A més, ha assenyalat que l'índex de delictes de menors ha baixat dràsticament arran del confinament.


Comentaris

envia el comentari