IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Endesa ofereix un descompte del 15% en les factures d'abril i maig pel coronavirus

Tanmateix, FACUA ha assenyalat que es tracta d'una estratègia per no perdre clients

Endesa anuncia un descompte en les factures per fer front a la crisi del coronavirus | Cedida

Endesa ha anunciat que descomptarà un 15% el consum d'electricitat d'aquest mes d'abril i del maig que ve per la crisi del coronavirus. «L'estat d'alarma decretat pel COVID-19 farà que passem més temps a casa. Des d'Endesa Energia volem compensar-te pel consum extra d'energia que realitzis durant aquests moments de dificultat», ha assenyalat la companyia al seu lloc web.

Per gaudir del descompte cal estar registrat a Endesa per disposar d'usuari i contrasenya. L'empresa ha facilitat un enllaç per registrar-s'hi en cas de no estar-ho. Un cop registrat, cal prémer el botó de 'sol·licitar descompte' i, posteriorment, al desplegable, s'ha d'escollir 'Tipus: Petició', 'Categoria: Campanyes' i 'Assumpte: Descompte 15/15% en factura llum'. Finalment, a la secció de 'Comentari', tan sols cal escriure el nom i cognoms.

El descompte s'aplicarà al domicili amb el consum més alt durant els mesos d'abril i maig i es veurà reflectit en la factura de rebuda al juny

La realitat amagada

Paral·lelament, FACUA-Consumidors en Acció ha advertit que el descompte d'Endesa «amb l'excusa de l'estat d'alarma» és una estratègia de «fidelització de clients per a evitar que canviïn de companyia»; ara bé, l'organització assenyala que això no comportarà que les seves tarifes siguin més baixes que «el preu semirregulat PVPC».

«La tarifa Endesa One suposa 15,25 cèntims per kWh (impostos indirectes inclosos). Si els seus clients sol·liciten el descompte del 15% (la companyia no ho està aplicant de manera automàtica a tots, sinó només als quals el sol·liciten a través del seu web), el preu es queda en 12,96 cèntims. Continua sent molt més car que el PVPC, que entre l'1 i el 24 d'abril ha estat en una mitjana de 10,13 cèntims», ha explicat FACUA. 


Comentaris
José María castells
Vui el desconte
Frederic
A la farmàcia no hi han mascaretes. Avui a les 11 del matí. Diuen que no n'han rebut. Això no es el que dieu vosaltres. No entenc res. Gràcies.

envia el comentari