IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El tipus de restaurant que ja no veuràs més a Espanya

A Austràlia, tot i la baixa incidència de virus, ja han optat per eliminar aquest servei tan clàssic en la restauració i en el sector hostaler

Imatge d'arxiu de restaurant de bufet
Els restaurants i hotels hauran d'adaptar els seus serveis a la nova realitat després del confinament. | Pixabay

Un cop tenim assumit que la tornada a la completa normalitat no serà possible mentre estigui present el coronavirus, els empresaris comencen a buscar alternatives per adaptar els seus serveis a la nova realitat.

Tant el govern com els diferents sectors estan posant sobre la taula diverses alternatives per recuperar en certa manera l'activitat econòmica sense posar en risc la salut de la població.

Recuperació de sectors estratègics

Ja s'ha anunciat que la desescalada serà gradual i dins d'aquesta hi haurà sectors que trigaran més a reprendre la seva activitat a causa de l'estreta proximitat social que requereixen els seus serveis.

La restauració, el turisme i l'oci seran àmbits que costarà reactivar perquè suposen un major risc, però a poc a poc s'hauran d'adaptar a un servei que garanteixi el distanciament social i les mesures d'higiene.

Ja hi ha molts països al món que estan iniciant la desescalada amb mesures que Espanya pot prendre com a referència.

La majoria d'aquestes mesures estan orientades a adaptar els serveis a través de la reducció d'aforaments, la col·locació de membranes de separació, les estrictes mesures d'higiene i de protecció individual...

Adeu als restaurants bufets

No obstant això, hi haurà certs serveis que seran molt complicats de reprendre a causa de la impossibilitat de garantir la protecció i seguretat dels clients.

És el cas dels restaurants amb servei de bufet, en els quals els clients poden seleccionar el menjar que està servit en grans safates disposades al menjador.

És un servei molt clàssic en la restauració, però també en el sector hoteler que tria aquesta fórmula per oferir els esmorzars i els dinars dels seus hostes.

A Austràlia, tot i la baixa incidència de virus, ja han anunciat que els bufets lliures de menjar no podran seguir oferint els seus serveis.

En el cas dels hotels es fomentarà el servei privat a les habitacions, mentre que els restaurants hauran d'adaptar la seva oferta gastronòmica.

Des de 'Tourism Accommodation Austràlia' han assegurat que s'implementaran mesures que eliminin qualsevol risc de contagi en elements comuns com gerres d'aigua, menú plastificats o fins i tot els interruptors de llum o poms de porta.

A Espanya podrien prendre com a exemple aquestes mesures implantades a Austràlia. El govern treballa ja en un pla de turisme segur que pretén reactivar a poc a poc el sector més important de la nostra economia.

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!


Comentaris

envia el comentari