SEAT reprèn l'activitat a la fàbrica de Martorell

La companyia realitza tests PCR diàriament als seus treballadors

Pla general de la línia de producció del Seat León, a la fàbrica de Martorell,
La fàbrica de Seat de Martorell ha reprès l'activitat després de l'aturada pel coronavirus | ACN

Seat ha reprès l'activitat aquest dilluns al matí a un terç de la seva activitat, en el que fonts de la companyia admeten que és, fent servir les paraules de les autoritats públiques, una «nova normalitat». Seat té obert un torn de producció de cada una de les tres línies, on es fabriquen els models Ibiza, Arona i León, i Audi A1.

Les mesures adoptades: un segon ERTO i tests als treballadors

En total, preveu fabricar uns 324 cotxes diaris. D'altra banda, l'empresa automobilística està fent tests PCR als treballadors a mesura que s'incorporen a la feina, i té en marxa un segon ERTO, per raons productives, pactat amb els sindicats. Els testos es fan a més de 3.000 treballadors a la setmana a Seat Martorell, Seat Barcelona, Seat Components i CROS, així com a la resta de treballadors de la companyia.

A partir de l'11 de maig, Seat ampliarà els torns a dos per a cada una de les tres línies, cosa que suposarà la fabricació de 650 cotxes diaris, i a partir del juny s'espera que l'empresa recuperi el ritme de producció previ a la crisi de la Covid-19.

A banda de les proves, Seat té en marxa altres mesures com una distància de seguretat mínima de dos metres i, quan no és possible, l'aplicació de mesures «addicionals que garanteixin la salut i la seguretat de la persona». A més, tots els treballadors reben mascaretes quirúrgiques i tenen gels desinfectants i les instal·lacions se sotmeten a una profunda neteja abans i després de cada torn.


Comentaris

envia el comentari