IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

❗L'Audiència Nacional absol al major dels Mossos, Josep Lluís Trapero

Un centenar d'empreses de gestió de casaments exigeixen reprendre l'activitat immediatament

El sector ha creat un pla propi de prevenció contra el coronavirus

Imatge d'arxiu d'un pastís de boda
Reivindiquen una atenció especial per salvar moltes empreses del sector | Pexels

Un centenar d'empreses de gestió d'esdeveniments i casaments d'arreu de Catalunya s'han aliat per exigir a la Generalitat i al govern espanyol que se'ls permeti reprendre l'activitat de forma immediata i sense límit d'aforament un cop se superi l'estat d'alarma.

Agrupades en una nova associació empresarial, companyies de càtering, restauració, fotografia, floristeria i decoració reivindiquen una atenció especial per salvar el sector. Per això plantegen un pla propi de mesures extraordinàries, que inclou prendre la temperatura a tots els convidats, implementar protocols de desinfecció i distribuir dispensadors de gel hidroalcohòlic, entre altres. «Si no podem fer esdeveniments aquest 2020, serà una catàstrofe», avisen.

Demanen solucions

La recent estrenada Associació d'Empreses de Gestió d'Esdeveniments i Casaments de Catalunya (AEGECat) defensa la seva creació per «afrontar de manera col·lectiva els greus problemes que està tenint en el sector la crisi sanitària de la covid-19». La intenció, apunten, és aportar propostes que permetin la celebració de casaments i grans esdeveniments un cop s'aixequi el confinament decretat arran de la crisi sanitària.

L'AEGECat, nascuda amb l'assessorament de la Federació Empresarial del Gran Penedès, reclama poder reprendre l'activitat de forma immediata i exigeix que no es fixin restriccions d'aforament ja que, si no, consideren que estan abocats a grans pèrdues econòmiques. Segons aquests empresaris, la idiosincràsia dels seus esdeveniments permet establir diverses mesures de control per garantir que no hi hagi cap focus de transmissió del coronavirus.

El portaveu de l'associació, Santi Carda, assenyala que determinades mesures de distanciament social acabarien desvirtuant les bodes. Es refereix així a l'ús de mascaretes entre els convidats o la limitació el nombre de convidats. «Si els nuvis han de fer segons quines restriccions el que faran serà passar tots els casaments al 2021, i el nostre sector quedarà mort aquest 2020», adverteix.

Per això, compara la situació actual amb la que viuen els agricultors quan hi ha una gran destrossa per motius meteorològics. «Un pagès que està cuidant els camps, si ve una calamarsada i se li envà la collita a norris, demana la declaració de zona catastròfica», apunta, tot afegint: «nosaltres durant tot l'any hem cuidat les finques, mantenint aspecte comercial i fent proves de menú, de manera que hem fet tota la feina de camp i ara hem de recollir-la». Carda lamenta que, si no poden fer-ho, hi haurà companyies que desapareixeran.

Per tot plegat, els empresaris de gestió de casaments demanen un pla propi, on es fixin mesures específiques per garantir la seguretat en actes que acostumen a concentrar unes 120 persones de mitjana. «No se'ns pot posar a tots els sectors d'actes multitudinaris en un mateix sac», avisa Carda, que defensa que als casaments, per exemple, hi ha la possibilitat de disposar d'una llista de convidats perfectament identificats, als quals proposen poder prendre la temperatura a l'accés.

Nous protocols i mesures

A més, també proposen implementar protocols de desinfecció dels espais de celebració així com del material que s’utilitza, alhora que s'ofereixen a adaptar els espais amb noves mesures d’higiene –per exemple, repartint nombrosos dispensadors de gel hidroalcohòlic-. També proposen instaurar mesures que permetin garantir al màxim el compliment de les distàncies de seguretat, encara que això impliqués modificar el sistema de servir el menjar i celebrar els banquets.

  

  

mesures extraordinàriesús de mascaretes i guants per part dels treballadors controls de temperatura 

Santi Carda insta les administracions a marcar un calendari detallat de desconfinament que permeti planificar la feina dels propers mesos. «Necessitem que ens manifestin com més aviat millor quin és el camí que hem d'agafar», remarca, amb l'esperança que el pla plantejat per l'associació permeti celebrar grans esdeveniments durant l'estiu.

L'AEGECat ha fet arribar el seu pla de propostes al Ministeri de Sanitat, al Govern de la Generalitat i a la Diputació de Barcelona, així com a les patronals Foment del Treball, Cecot i PIMEC.


Comentaris

envia el comentari