L’exposició ‘Plàstic’ del Museu de la Vida Rural viu el seu últim mes a l’Espluga de Francolí. Fins al 5 de gener encara es pot visitar la mostra que reflexiona sobre el doble vessant que té un material com és el plàstic en la nostra societat i que es va inaugurar el passat mes de febrer.
En aquests mesos, l’exposició s’ha convertit en la més visitada de la història del museu, acollint fins el dia d’avui més de 9.000 visitants.
«Ha agradat molt i ha plantejat un tema de rabiosa actualitat», ha explicat a TarragonaDigital la directora del Museu de la Vida Rural, Gemma Carbó. «Hem posat un debat sobre la taula mirant què ens aporta el món rural en aquest tema», ha afegit.
L’exposició s’havia d’acabar el mes d’octubre però es va prorrogar fins al mes de gener, igual que va passar amb la seva predecessora, ‘The Dust Bowl’, que abordava la problemàtica del canvi climàtic.
«Estem molt contents d’haver assolit els objectius», ha expressat la directora del museu. En aquest sentit, ‘Plàstic’ ha tingut un potencial important per a les escoles, per exemple, que han vist en la temàtica de l’exposició un bon tema a abordar des del vessant educatiu.
«Tanquem amb molta recança», confessa Gemma Carbó. No obstant això, el camí de l’exposició no acaba aquí, ja que tot apunta que serà itinerant en altres llocs, tot i que encara no es pot confirmar a on.
‘Plàstic’ continuarà al museu en forma de taller
Tot i que l’exposició acaba, la temàtica de ‘Plàstic’ seguirà vigent al Museu de la Vida Rural com a proposta educativa, ja que «la convertim en taller» i es podrà seguir treballant i debatent sobre les preguntes que ha generat la mostra encara que aquesta ja no hi sigui com a tal.
Per acabar d’arrodonir aquesta etapa de ‘Plàstic’, aquest mes de desembre s’ha programat una nova proposta paral·lela, on s’acollirà durant tres dies els alumnes de l’Escola d’Art de Tarragona que faran una residència a l'Espluga de Francolí per oferir una mirada artística de l’exposició. Serà des del dia 11 al 13.
El foc protagonitzarà la pròxima exposició del museu
Com ja va avançar la directora del Museu de la Vida Rural a aquest mitjà fa uns mesos, ja s’està treballant en la que serà la pròxima exposició que acollirà l’equipament on el foc serà l’element protagonista.
«Estem treballant amb la Fundació Pau Costa per a fer una mirada més antropològica del foc i vincular-ho amb l’emergència climàtica», afirma Carbó.
Precisament, el projecte educatiu del Museu de la Vida Rural passa per posicionar-se en clau d’educació per a la sostenibilitat, com ja va quedar palès amb la celebració del festival FES, que girava entorn aquesta temàtica i amb la resta d’accions que fa el museu durant l’any.
En aquesta línia «volem que les exposicions plantegin preguntes i reflexions sobre diversos temes i alhora crear espais per discutir i trobar solucions» conclou la directora.