Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de diversos membres d'una mesa electoral, amb els EPIs

L'hora reservada per a contagiats de Covid-19 espanta els votants

A partir de les 19 hores s'han pogut veure meses gairebé sense votants | Els equips de protecció individual han dificultats les tasques dels membres de les meses

Imatge de diversos membres d'una mesa electoral, amb els EPIs
Molt poca jent s'ha aplegat a votar a l'hora reservada per positius i confinats de Covid-19 | Àngel Ullate

Molt pocs votants s'han acostat a les meses a partir de les 19 hores, durant l'hora reservada per a positius per covid-19 i confinats. A l'auditori AXA de Barcelona, després que els membres de les cinc meses s'hagin equipat amb els EPI corresponents, l'interventor ha fet sortir els apoderats dels partits de l'espai de votació. Durant la primera mitja hora s'han presentat menys de deu votants, tots ells assegurant que no tenien coronavirus.

[predef]catalunya-diari-625[/predef]

«Es fa molt difícil treballar així, t'estic intuïnt», explicava un dels membres de mesa, Jordi Gallego, que tenia dificultats en llegir els noms dels electors i els DNI amb la llum del telèfon mòbil a través de la pantalla transparent i les ulleres.

Una altra dels membres de mesa, Esther Morera, ha explicat que tenien la bossa preparada per llançar els EPI quan fos el moment. «És un dia històric perquè anar a votar en aquestes condicions és una cosa que no s'oblidarà mai», ha reblat.

La Covid-19 frena els votants a Catalunya

La estat, segurament, una de les notícies de la tarda. La participació a les eleccions del 14-F fins a les 18.00 hores ha estat de és 45,72%, 22,54 punts menys que les últimes eleccions del 2017, quan es va registrar a la mateixa hora un 68,26%. Així, un total de 2.454.763 persones han votat fins l'hora esmentada. 

Tot i que els partits polítics feien una crida aquest matí a acudir a les urnes en massa, el cert és que el context de pandèmia s'ha notat d'allò més en els col·legis electorals. En un dia plujós a Catalunya, quelcom que tampoc ha ajudat a incentivar la participació, Girona ha estat la demarcació on s'ha registrat més participació fins ara, amb un 47'04%.

A Tarragona, d'altra banda, només hi ha participat un 42,8%. A Barcelona, s'ha registrat un 45,9% i a Lleida, un 46,1%. En relació a les eleccions al Parlament del 2015, la participació fins a les 18h ha caigut 17 punts.