Josep Maria Bartomeu i Leo Messi encaixen les mans durant la roda de premsa de presentació de la renovació de contracte l'any 2017

Messi no es presenta a les proves PCR i obre un nou capítol en el seu conflicte amb el Barça

L'argentí no ha aparegut per la Ciutat Esportiva Joan Gamper, ja que considera que la seva relació contractual amb el club està extingida

Leo Messi no s'ha presentat a les proves PCR que han passat aquest diumenge els jugadors de la primera plantilla del Barcelona abans del primer entrenament del curs, que tindrà lloc demà dilluns a la tarda. Amb aquesta decisió, s'ha obert un capítol més en el conflicte contractual que l'argentí té amb el club per la seva sortida.

L'astre va informar el club, a través dels seus advocats, que no assistiria a la primera presa de contacte dels jugadors amb Ronald Koeman, com així ha estat. El jugador argentí es considera deslliurat del seu contracte amb el FC Barcelona des del passat dimarts, quan va comunicar la voluntat de rescindir el seu contracte, i per això no s'ha presentat a la Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Messi considera que ja no és treballador del Barça

El conflicte contractual entre Messi i el Barça va començar el passat dimarts, quan els advocats del jugador van enviar un burofax al club en el qual expressava el seu desig de rescindir el seu contracte, acollint-se a la clàusula de sortida que es va incloure en la renovació signada el 2017 i que permet sortir del club a cost zero al final de cada temporada.

Segons diverses fonts, el contracte especifica el 10 de juny com la data límit perquè Messi informi de la seva voluntat de marxar, mentre que el burofax es va enviar el 25 d'agost. Els representants legals de l'argentí consideren que aquesta és una temporada atípica a causa de la pandèmia de coronavirus, un fet que va retardar el final de curs fins al 23 d'agost, quan va disputar-se la final de la Lliga de Campions.

Fent ús d'aquesta argumentació, Leo Messi i els seus advocats consideren que amb l'enviament del burofax van fer efectiva la clàusula de sortida i que ja no es deu al Barcelona com a treballador, motiu pel qual aquest diumenge ja no s'ha presentat a la realització de les proves PCR.

El Barça manté que té contracte i es remet als 700 milions d'euros de la clàusula de rescissió

El FC Barcelona, però, considera que la data límit per acollir-se a la clàusula de sortida era el 10 de juny i considera que Messi té contracte fins al 30 de juny de 2021, remetent el jugador als 700 milions d'euros de la clàusula de rescissió si vol sortir del club. Després que l'astre argentí no s'hagi presentat a les proves PCR, el club pot obrir-li un expedient sancionador si així ho creu convenient.

Marcos Mas, advocat i membre de les comissions jurídica i disciplinària del FC Barcelona entre 2010 i 2015, considera que «hauria estat contradictori amb el seu primer burofax que Messi s'hagués presentat a les proves PCR, ja que els seus assessors consideren que el seu contracte s'ha extingit. En aquest cas no ha d'anar a entrenar ni cobrar el seu salari».