Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una mestressa de casa cansada sobre el taulell al costat d'una imatge de diners

Si no treballes, però neteges i fas el menjar, pots cobrar un ajut de gairebé 500 €

Des de l'Estat ofereixen una ajuda que poden cobrar els aturats menors de 65 anys que es dediquin a les feines de casa

Tant netejar com fer qualsevol tasca de la llar és imprescindible. No obstant això, la majoria de vegades no compta amb remuneració econòmica, sobretot, si es duu a terme de forma interna. Per això, a Espanya hi ha una ajuda que serveix, i molt, per a les mestresses de casa.

Segons els informes, aquesta mena de tasques les solen dur a terme dones. A més, la situació al nostre país sol ser complicada per a les mestresses de cases, ja que no tenen prou ingressos si no tenen una feina extra. Per això, aquestes mesures són indispensables.

Requisits per sol·licitar l'ajut per a mestresses de casa: Renda Activa d'Inserció

Des de l'Estat s'ofereixen diferents eines per pal·liar la situació complicada de les mestresses de casa. Destaca la Renda Activa d'Inserció (RAI), un ajut de 480 euros mensuals que es pot percebre durant 11 mesos.

En aquest sentit, cal destacar que la Renda Activa d'Inserció no es pot sol·licitar en tots els casos, ja que només està orientada a alguns perfils. Per concedir-la, es tenen en compte aspectes com ara la situació familiar i la desocupació.

Els requisits complets es poden consultar a la pàgina del SEPE orientat a això, destacant els següents:

  • No haver rebut abans la renda activa d'inserció.
  • Qui la sol·licita ha d'estar en situació d'atur i inscrit com a demandant d'ocupació.
  • Els ingressos del sol·licitant no poden superar el 75% de l'SMI, és a dir, 850,50 euros al mes. A més, si es té cònjuge i/o fills menors de 26 anys o més grans amb discapacitat, la renda de tota la llar dividida entre tots els membres, tampoc no ha de superar el 75% de l'SMI.
  • Ser menor de 65 anys.

Com sol·licitar la Renda d'Inserció Activa

Per sol·licitar aquest ajut de 480 euros, pots sol·licitar cita a través del SEPE o fer-ho de manera presencial a través del model de sol·licitud oficial. Així mateix, també ho podràs fer via online.

En aquest cas, hauràs de comptar amb certificat digital o Cl@ve PIN. Ho podeu fer a través de l'apartat “Accés Sol·licituds”. Només has de completar els passos amb les teves dades i tenir en compte que la resposta no serà immediata, pot trigar fins a un mes.