Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diverses monedes d´euro amb una imatge en primer pla d´una noia amb bitllets a la mà i una altra imatge d´una mà amb un mòbil

Si tens monedes a casa i les vols vendre, aquestes 4 aplicacions et seran útils

Hi ha peces que són grans tresors dins del col·leccionisme, i hi ha plataformes que ofereixen una taxació aproximada

La numismàtica ha tornat a agafar força en els darrers temps. Aquesta disciplina, que tracta sobre el col·leccionisme de monedes, compta amb seguidors i adeptes molt fidels, capaços de deixar-se la vida a la recerca de les peces més cares. Les persones que comparteixen aquesta passió poden dedicar mesos o anys a trobar-ne un exemplar molt particular o que ostenta un valor immens.

I és que les monedes es poden revalorar. Hi ha diferents motius que influeixen en aquest procés, com els errors d'encunyació, la seva escassetat al mercat o les rareses. Hi ha peces que es van emetre de forma commemorativa, i el preu amb els anys té la possibilitat d'elevar-se fins a nivells impensables.

No només els euros adquireixen aquesta condició. Les pessetes, en curs legal a Espanya fins a l'any 2002, es poden convertir en autèntics tresors dins del mercat de la col·lecció. La majoria de 'durs' es van bescanviar als bancs, però hi ha una gran quantitat que segueix vigents a moltes llars, i poden tenir un valor de fins a 36.000 euros.

On podeu comprovar el valor de les monedes?

Les persones que disposin de monedes que poden tenir valor, poden consultar el seu valor a cases de subhastes o portals de compravenda. No obstant això, hi ha aplicacions que permeten fer aquesta funció. Google Lens, Coinscope, Coinsnap i Maktub ofereixen una taxació aproximada analitzant una foto única.

Totes les apps tenen el mateix 'modus operandi'. Després de fer la foto a una moneda en particular, compararan la imatge amb les respectives bases de dades i mostraran una quantitat de diners. Les 4 aplicacions disposen d'un catàleg immens i són de gran utilitat per obtenir una primera referència pel que fa al preu.

Aquesta opció pot ser interessant, però com dèiem, hi ha altres alternatives que ofereixen una avaluació més acurada. Es poden explorar indexadors de subhastes i llocs web especialitzats en la venda de monedes. A més, consultar l'historial de vendes a plataformes com eBay pot proporcionar informació molt útil, encara que no és el mètode més idoni.

La possessió de pessetes o monedes d'euro antigues et poden regalar uns ingressos que no esperaves. Sobre aquesta segona opció, els exemplars de 2 euros són les que tenen més tendència de revalorar-se al cap d'uns anys. Així mateix, les peces de fins i tot 1 cèntim, el valor de les quals es pressuposa insignificant, poden vendre's per fins a 6.000 euros.