L'avís d'última hora de les policies de Catalunya per aquest dissabte

D'entre les mesures que s'aplicaran per evitar aglomeracions durant les nits, una de les que destaca és l'augment dels controls als conductors

El dispositiu conjunt dels Mossos d'Esquadra i les policies locals a la nit d'aquest dissabte serà similar al de Sant Joan o Cap d'Any, segons ha apuntat el comissari dels Mossos d'Esquadra, Joan Carles Molinero. La nit de dissabte a diumenge hi haurà només dues hores de toc de queda, de les 22 h a la mitjanit, i després acabaran les restriccions de mobilitat vigents des del 25 d'octubre del 2020.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El dispositiu de trànsit consistirà en controls de trànsit d'alcohol i drogues. També hi haurà agents en llocs estratègics per evitar reunions de més de sis persones i el consum de begudes a la via pública. Per evitar la presència massiva als parcs naturals el dispositiu conjunt es mantindrà a partir de les 8 hores del diumenge al matí.
Els Mossos d'Esquadra preveuen «un increment important» de la mobilitat amb la finalització de l'estat d'alarma, tot i que encara es limitaran les reunions a sis persones i es manté la prohibició de beure al carrer, juntament amb la normativa de Trànsit.

Controls de Trànsit d'alcoholèmia més dinàmics i habituals

Molinero ha explicat que el dispositiu preventiu de Trànsit consistirà en controls estàtics i dinàmics d'alcoholèmia i drogues «per evitar que persones que no estan en condicions de conduir ho facin». «Davant la previsió que persones puguin sortir a celebrar el final del toc de queda i de la mobilitat nocturna», Molinero ha recordat que continuen vigents prohibicions com el màxim de sis persones en les reunions i la prohibició de beure en l'espai públic, motiu pel qual hi haurà agents en places i llocs públics. En aquest sentit, la presència policial es reforçarà amb agents de BRIMO i ARRO en «punts estratègics» on la policia sap que hi ha concentracions convocades.

Per evitar la presència massiva de ciutadans als parcs naturals es mantindrà a partir de les 8 hores del matí del diumenge un dispositiu conjunt. El comissari ha insistit que la prioritat serà «informar la ciutadania, corregir actuacions no emmarcades en les mesures de restricció vigents i sancionar les conductes que no siguin reconduïdes». Interior preveu que aquest cap de setmana la mobilitat creixerà entre un 10 i un 12% respecte al cap de setmana passat. Sàmper ha fet una crida «a la responsabilitat i a esponjar les sortides perquè no hi hagi retencions».


Comentaris

envia el comentari