Pla general del Carrer Besalú de Figueres amb gent passant el dissabte 18 de juliol de 2020

Figueres tanca els parcs i els equipaments esportius durant quinze dies

Les mesures s'han pres per evitar contagis en una reunió d'urgència de la junta de portaveus aquest dissabte

L'Ajuntament de Figueres ha suspès totes les activitats culturals programades a partir d'aquest dissabte a les vuit del vespre per evitar contagis per coronavirus. En una reunió extraordinària amb la junta de portaveus s'han pres aquestes mesures que afectaran els propers quinze dies. L'objectiu, expliquen des del consistori, és reduir la interacció social. Per això, també es es tancaran les àrees comunes de descans i joc dels parcs públics i jardins.

Es farà el mateix amb els equipaments esportius municipals així com els dos teatres de la ciutat, el Teatre Jardí i la Cate. Cal tenir en compte que l'hospital de Figueres ha incrementat de manera important el nombre d'hospitalitzats per coronavirus les darreres setmanes. De fet, el centre ja va prendre mesures per evitar més contagis suspenent part de les visites arran de l'increment de casos.

La CGT carrega contra el «toc de queda»

En un altre ordre de coses, la CGT de Catalunya ha titllat el toc de queda d'una mesura «absurda, completament inefectiva i autoritària». L'organització ha assegurat que aquesta mesura pretén «controlar la població i combatre» les protestes contra els poders polítics. «S'està intentant que els sacrificis els faci la classe treballadora. No podem lluitar de forma efectiva contra el virus sense combatre també el sistema econòmic i polític en què vivim», han defensat en un comunicat. Per això, la confederació ha proposat incrementar els recursos en els hospitals i residències per «descongestionar» la sanitat pública, augmentar la freqüència del transport públic per evitar la massificació i reduir la ràtio d'alumnes per aula a entre deu i dotze.

«És imprescindible que l'adopció de possibles mesures que afectin drets fonamentals estiguin avalades per una finalitat clara i explícita, formin part de paquets de mesures molt més àmplies i no es facin ni amb finalitats propagandístiques ni de control social present ni futur», han afirmat. La confederació ha proposat incrementar el nombre d'infraestructures sanitàries i professionals contractats, aturar les àrees productives no essencials i donar suport econòmic als treballadors que hagin de confinar-se o es trobin en situació d'atur. La CGT també ha demanat la intervenció «immediata» sobre els centres productius que han demostrat ser origen de brots, com la indústria càrnia, i garantir l'aplicació de mesures de seguretat per als treballadors.