Imatge d'uns estudiants i una professora en una aula universitària

Les mesures per prevenir el coronavirus a l'universitat: Mascareta, distància social i aules ventilades

Si es detecta qualsevol símptoma de coronavirus se seguirà el protocol oficial

El retorn del curs escolar està molt a prop i això també significa la represa de les classes universitàries. Aquest dilluns, els ministeris de Sanitat i Universitat van celebrar una reunió telemàtica per analitzar l'inici del curs universitari on es van fixar com a principals mesures d'higiene: la mascareta, la distància social, aules netes i ventilades (finestres i portes obertes si el temps ho permet 15 minuts abans i després de cada classe) i un control exhaustiu dels positius i els seus contactes. 

En aquest sentit, cada universitat és autònoma a l'hora d'aplicar els protocols però aquestes són les principals mesures que s'han traslladat des dels ministeris als consellers autonòmics. D'altra banda, sinó hi ha prou espai a l'aula i no es respecta la distància física de metre i mig, un grup haurà de seguir l'assignatura des de la classe i un altre de manera telemàtica. La previsió és que hi hagi una rotació i tots els alumnes facin les dues modalitats.

No anar a classe si es pateix qualsevol símptoma

Com no podia ser d'una altra manera, aquell estudiant que presenti qualsevol símptoma de coronavirus -inclosa la febre o tos- no haurà d'anar a classe i se seguirà el protocol oficial. Les facultats tindran una persona responsable de Covid-19 i l'alumne haurà de mantenir-se en quarantena fins saber els resultats de les proves PCR. En cas de donar positiu, haurà d'estar confinats un mínim de 10 dies després dels símptomes i fins tres dies després d'acabar el quadre clínic. No es podrà incorporar fins que ho aprovi un metge.

Pel que fa als contactes, es realitzarà un estudi per saber amb qui pot haver mantingut un contacte estret aquell estudiant des de les 48 hores abans de l'inici dels símptomes i fins al moment d'estar aïllat. Totes aquestes persones hauran de fer quarantena a casa i realitzar una prova PCR. Segons van informar els ministeris de Sanitat i Universitats, les facultats tindran un protocol de neteja, desinfecció i ventilació.