YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Què es pot fer i què no a Catalunya a partir d’aquest dijous 7 de gener

Durant 10 dies s'aplicarà el confinament municiapl diari

Uns agents dels Mossos d'Esquadra realitzant un control policial
A partir d'aquest dijous torna a aplicar-se el confinament municipal | Cedida

Les Festes de Nadal han arribat a la seva fi i com a conseqüència Catalunya ha tornat a endurir les restriccions per tal d'intentar frenar la Covid-19 i així contenir la tercera onada de la pandèmia. Així doncs, des de la matinada d'aquest dijous, 7 de gener, les noves mesures han entrat en vigor i s'aplicaran durant un mínim de 10 dies, és a dir, fins al diumenge, 17 de gener.

Confinament municipal diari

Després de les excepcions que es van fer durant les festes, el Govern ha decidit tornar al confinament municipal. Aquesta vegada, però la mobilitat queda limitada dins del municipi durant cada dia de la setmana. Només es podrà canviar de poble o ciutat en cas que s'hagi d'anar a l'escola o a la feina, tenir cura de persones dependents, anar al metge, anar al banc, per renovar permisos o documentació oficial, per tornar al domicili habitual i, finalment, desplaçament per raons d'urgència.

L'objectiu no és un altre que aturar el país tot reduint dràsticament la mobilitat arreu de Catalunya per tal de frenar l'augment de contagis que s'ha incrementat durant les Festes de Nadal.

Toc de queda nocturn i trobades de 6 persones

Aquestes noves restriccions no contemplen poder-se desplaçar fora del municipi per anar a segones residència ni visitar familiars o persones properes. A més, les trobades tornen a estar limitades a un màxim de sis persones. D'altra banda, cal recordar que el toc de queda nocturn continua vigent, des de les 22.00 fins a les 06.00 hores.

Restriccions al comerç

Les noves restriccions anunciades pel Govern també afecta els comerços. En aquest sentit, els establiments de menys de 400 metres quadrats podran obrir entre setmana i a un 30% de l'aforament màxim mentre que les botigues i centres comercials tornen a quedar tancats. A més, durant el cap de setmana només podran obrir els comerços considerats essencials, com és el cas de supermercats o farmàcies.

Pel que fa a l'esport, les competicions no professionals o d'àmbit estatal romandran ajornades i se suspèn novament la pràctica esportiva en espais tancats. Per tant, només es podrà fer esport a l'aire lliure, es permet creuar a un municipi limítrof, i equipacions com gimnasos i pavellons poliesportius queden tancats.

Per últim, les activitats extraescolars queden restringides al mateix grup bombolla dins del mateix centre educatiu.

Es mantenen les restriccions a l'hostaleria i la cultura

En aquest cas, no s'han anunciat noves restriccions pel sector de l'hostaleria ni el de la cultura on es continuen aplicant les mateixes mesures que hi havia vigents fins al moment. D'aquesta manera, bars i restaurants només podran servir de manera presencial esmorzars i dinars, de 7.30 a 9.30 hores i de 13.00 a 15.30 hores, amb terrasses obertes i un aforament interior del 30%, amb un màxim de quatre persones per taula. El servei de menjar a domicili està permès durant tot el dia, fins a les 23.00 hores que és el límit per repartir a domicili.

Per la seva part, romandran oberts els hotels, les cases rurals i hostals, però en aquesta ocasió només podran rebre clients del mateix municipi.

Sales de concerts, museus i teatres continuen oberts amb un aforament del 50%, on les grans sales poden arribar fins a les 1.000 persones tot i que només podran rebre clients del mateix municipi. Els actes religiosos tenen permès un aforament màxim del 30%.

258 punts de control policial

Els Mossos d'Esquadra han anunciat a través de les xarxes socials la posada en marxa de controls, amb la col·laboració de la policia local, per tal de garantir el compliment del confinament municipal que ha entrat en vigor aquest dijous. Així doncs, es farà un desplegament amb 258 punts de control en vies principals i secundàries de la xarxa viària catalana, de dina i de nit.


Comentaris

envia el comentari