Imatge de gent fugint de la pluja a Barcelona el 12 de maig de 2023.

Anuncien fortes pluges i tempestes aquest dilluns a Catalunya: 21 comarques, en alerta

Les pluges aniran a més durant la tarda

Arriba, per fi, una setmana passada per aigua a Catalunya. Després d'un diumenge plujós, la tònica no variarà aquest dilluns, 22 de maig. El Meteocat activa alertes en fins a 21 comarques per pluges intenses i tempestes. Aquestes es perllongaran durant tot el dia i s'espera que localment puguin arribar a caure ruixats d'entre 20 o 30 litres per metre quadrat en només mitja hora.

Per tant, l'avís del Meteocat és clar: plourà (i molt). En aquesta línia, el Servei Meteorològic de Catalunya preveu que les pluges matinals se centrin, sobretot, a la costa i a l'interior de Barcelona. Els avisos per intensitat de pluja a partir de les 08.00 hores del matí se centraran a les següents comarques: Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Alt Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Bages, Moianès i Osona

Imatge de les pluges que s'esperen per dilluns, 22 de maig, al matí
Les pluges que s'esperen per dilluns, 22 de maig, al matí | Meteocat

Cal destacar que els ruixats també faran acte de presència a les comarques de Lleida, tot i que en quantitats molt més minses. Les terres de Ponent eren, fins ara, les grans perjudicades en aquests dies de ruixats, ja que fins ara no hi havien arribat les pluges. 

A la tarda, pluges generalitzades 

A la tarda el panorama de pluges anirà a més. El Meteocat amplia l'alerta a 11 comarques més i avisa de tempestes en diverses zones com la Catalunya Central o la costa tarragonina. Però anem per parts. 

L'alerta groga per pluges intenses es mantindrà a les esmentades comaques del Baix Llobregat, Vallès Occidental, Vallès Oriental, Anoia, Alt Penedès, Alt Camp, Conca de Barberà, Bages, Moianès i Osona; i s'extén a les comarques del Baix Camp, el Priorat, les Garrigues, l'Urgell, el Pla  d'Urgell, la Segarra, la Noguera, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès i el Berguedà

Imatge de les pluges que s'esperen per dilluns, 22 de maig, a la tarda
A la tarda, la situació de pluges anirà molt més enllà i s'espera que caiguin ruixats a mitja Catalunya.  | Meteocat

Cal destacar que, durant tot el dia, també hi haurà situació de pluja a la ciutat de Barcelona, a la demarcació de Lleida i a Girona capital. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!