Pluges fins dimecres però temps més tranquil pel pont de Tots Sants

Poden caure alguns xàfecs la nit de la Castanyada però el sol dominarà gran part dels 4 dies festius per a molta gent. Tan sols hi haurà més núvols i alguns xàfecs febles divendres i diumenge amb temperatures més altes

Les pluges tornaran a escombrar tot Catalunya entre el vespre de dimarts i el dimecres, amb quantitats que poden ser abundants entre la Costa Daurada i la de Barcelona i a la cara sud del Pirineu, on la cota es situarà als 1.800 metres. Hi ha alertes activades en aquest sentit. No obstant, de cara al pont de Tot Sants, en el que molta gent té 4 dies de festa, el temps serà clarament molt més tranquil amb temperatures que pujaran arreu.

De fet, el front de pluges passarà dimecres però la Castanyada ja serà força més tranquil·la, tot i que encara es poden escapar alguns ruixats febles fins la nit, especialment a la meitat nord i a prop de la costa. El dijous, dia 1 de novembre i festiu a tot Catalunya, serà un dia força plàcid amb sol  i tan sols algunes bandes de núvols alts i prims que no impediran gaudir de l’ambient assolellat. Bufarà el mestral moderat a l’Ebre.

Un temps molt tranquil que sembla que es repetirà gran part del pont, però especialment dissabte, quan el sol dominarà en general i serà un dia de molt ben aprofitar, tret d’alguns intervals de núvols al nord-est. Tot i així, tindrem alguns canvis entremig. Divendres hi hauria més núvols amb alguns xàfecs febles, mentre que diumenge també hi hauria alguns ruixats al nord-est.

També bufarà la tramuntana amb ganes a l’Empordà i al Pirineu dissabte. Tot i així, s’haurà d’anar seguint l’actualització de la previsió meteorològica al llarg de les properes jornades perquè encara queden força dies pel cap de setmana i podríem tenir petits canvis en la predicció.

Mapes de previsió per dijous i divendres
Mapes de previsió per dijous i divendres | Catalunya Méteo

Mapes de previsió per dissabte i diumenge
Mapes de previsió per dissabte i diumenge | Catalunya Méteo

 

Alguns xàfecs poc importants divendres i diumenge

Malgrat que el temps serà molt tranquil en general aquest pont de Tot Sants, divendres sembla que ens creuarà un front desgastat que ens portaria, sobretot de matinada i al matí, nuvolositat arreu i xàfecs febles i dispersos a qualsevol punt, tot i que podrien ser més destacats al Pirineu i Prepirineu de Lleida.

De cara a diumenge, també augmentarien més els núvols, si bé el sol dominarà a gran part del territori i tan sols hi hauria més nuvolositat al nord-est de Catalunya, on s’escaparien alguns xàfecs.  En general seran poc importants, però s’haurà d’anar seguint la previsió, ja que totdepèn del moviment d’una baixa al mediterrani i de la seva afectació a casa nostra.

Temperatures més altes de dia

De cara al pont, les temperatures remuntaran i de dia tornaran als valors normals per l’època. Tot i que de nit l’ambient encara es mantindrà fred amb glaçades al Pirineu i, localment, en algun punt del nord de la Catalunya Central, al migdia la majoria de màximes es mouran entre els 15º i els 20º.  Un ambient més agradable i típic de tardor per deixar enrere les temperatures hivernals que hem tingut aquests últims dies i que han tocat fons la matinada de dimarts.