Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge Tomàs Molina i Francesc Mauri

Tomàs Molina i Francesc Mauri es planten i diuen prou: demanen una sola cosa

Els professionals de la meteorologia estan farts dels comentaris que els arriben a través de les xarxes

Les xarxes socials són un recurs molt útil a l'hora de rebre informació. Les tornes han canviat i, avui en dia, és molt més fàcil assabentar-se de les notícies via Twitter, Facebook, Tik-Tok o Instagram. Sigui com sigui, és un fet que bona part de la població recorre a aquests mitjans per assabentar-se de tot el que passa. 

Així, doncs, vist l'impacte que tenen les xarxes, és normal que molts espais tinguin les tinguin en compte per propagar les seves notícies. En aquest sentit, doncs, els espais que ens ofereixen el temps no són una excepció. Però, com ja se sap, obrir-se un compte a una xarxa social, com Twitter, per exemple, implica el fet d'estar exposat a tota mena de comentaris de part dels internautes. I és que, molt sovint, aquests comentaris són d'allò més desagradables.

Les xarxes socials esclaten contra els meteoròlegs

Ara, però, sembla que les víctimes d'aquests insults són els meteoròlegs.  I és que, segons ha confessat l'Agència Espanyola de Meteorologia, l'AEMET, han arribat a referir-se a ells com a «assassins», «miserables» o «sicaris al servei del mal». Per què? És el que molts es deuen preguntar. Doncs, resulta que aquest odi prové de les teories conspiradores, que molt sovint s'estenen per aquests mitjans.

Segur que molts coneixem algú que diu que les marques de condensació dels avions no són realment marques de condensació, sinó que es tracta de productes químics que els governs tiren per tal de destruir la humanitat. Com aquesta, n'hi ha moltes altres, com la que afima que la sequera que estem patint és provocada amb la intenció de mantenir el turisme. Arran d'aquestes teories, doncs, i tenint en compte que moltes estan relacionades amb el temps o amb el que es veu al cel, els seguidors d'aquestes idees han començat a insultar els professionals de la meteorologia per les xarxes i, alguns, fins i tot per telèfon. 

Francesc Mauri, presentant el temps de TV3.
«Les amenaces ens arriben per telèfon o a través de les xarxes socials» | TV3

Així parlava el delegat territorial de l'AEMET a Catalunya, José Luis Camacho, que va explicar que «les amenaces ens arriben per telèfon o a través de les xarxes socials. Consisteixen en insults, amenaces on ens diuen que ens estan vigilant, que som responsables del que està passant, de la sequera. Són bogeries, però al cap i a la fi estem parlant d'amenaces». Per aquest motiu, l'AEMET ha demanat respecte a través d'un comunicat a Twitter.

Tomàs Molina i Francesc Mauri, farts 

Paral·lelament,  Tomàs Molina, el famós home del temps de TV3  també donava el seu testimoni: «Per algunes persones, una sequera és una conspiració, un fenomen provocat pels que volen que hi hagi unes determinades temperatures perquè hi hagi turisme, o pels agricultors que necessiten aquestes condicions per millorar alguna cosa. A les xarxes socials no hi ha un debat, el que fan és atacar-te i matxacar-te». 

En efecte, sembla que ensenyar les esteles dels avions a 'El temps' de TV3 provoca una allau d'insults i d'amenaces a les xarxes. Per això, a l'hora d'escollir les imatges que mostren, Tomàs Molina i el seu equip van amb peus de plom. 

En aquesta mateixa línia, Francesc Mauri adjuntava l'entrevista de Tomàs Molina al seu Twitter i deia: «És exactament això...». 

Els científics, víctimes també de les teories conspiradores

Els meteoròlegs no són els únics afectats per aquesta munió d'internautes. En efecte, els científics que s'encarreguen de factors relacionats amb el canvi climàtic també reben amenaces i són qüestionats. En aquest sentit, Jofre Carnisser, un dels autors dels informes de l'IPCC de les Nacions Unides, ha compartit una experiència que va viure amb un diputat de Vox al Parlament. Explica que «Va ser com si un diputat li estigués dient a un cirurgià que l'anestèsia no té cap efectivitat o que els antibiòtics són una invenció d'un comitè fraudulent d'experts. És una cosa bastant al·lucinant que en seu parlamentària puguin passar aquestes coses».

És evident, doncs, que es tracta d'un problema greu, si aquestes teories es difonen també en l'àmbit polític. Per tant, cal anar amb compte amb la informació que arriba i ser crítics, ja que no hi ha res que confirmi aquestes teories. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!